Jetski i Key West mod tømmermænd

Duval Street fra aftenen før havde sat sine spor, men frisk luft og full speed ud over vandet på jetski skulle vise sig at være en god kur mod tømmermænd.

Tømmermænd fra Duval Street

Det var ikke planen, men den ene sjus tog den anden på Duval Street. Efter min egen Duval-Crawl på Sloppy Joe’s, Cowby Bill’s, Willie T’s og så en mere, som jeg ikke kan huske navnet på, men kan huske selskabet (en bageri-ejer fra Wisconsin) vågnede jeg med en lille hoved på dagen derpå. Dog ikke noget som lidt morgenmad ved poolen ikke kunne tage toppen af.

Jetski ved Barefoot Billys i Key West

For at jeg ikke blot endte ved poolen hele dagen, så havde jeg lavet en aftale med Barefoot Billys. Det er højsæson på denne årstid, så jeg havde bookede en tid til en jetski tur kl 12. Skulle være der 11:30 til registrering mm. Jeg var i god tid, så slentrede roligt ned til stranden i formiddagssolen.

Barefoot Billys ligger i forbindelse med en privat strand (kun adgang for hotelgæster, så man skal buzzez ind). Dem er der nogle stykker af tæt ved byen. De offentlige strande ligger nord for disse ud mod Atlanterhavet. Øen er dog ikke større end at man fint kan gå rundt til disse. Mange lejer en cykel mens de er i Key West, for parkeringsforholdene er, well, udfordrende.


Registrering til jetski

Jetski er ikke ufarlige så der skal en del ansvarsfraskrivelse til, før man får lov at komme ud på en. En side med navn, adresse, telefon og 2-3 underskrifter. Dernæst to sider med billeder og instruktioner som alle skal markeres med forbogstaver.

Da alt var i orden afleverede jeg mine værdigenstande, som ikke kunne tåle vand, fandt en redningsvest og ventede på at de sidste blev klar.

Inden vi kom ud i vandet, blev påstigning, brug, sikkerhed og opførsel gennemgået med en jetski oppe på land. Dernæst gik man ud i vandet til de som holdt parkeret og, i tomgang, tøffede et stykke ud hvor man kunne blive lidt mere bekendt med maskinen.

Jetski tur rundt om Key West

Da alle var klar kom guiderne ud til os og samlede os. Der var en hoved guide som fortalte og viste vej, og så var der en guide som bagtrop der sørgede for at alle kom godt med.

Turen på vandet er ca. to timer og er på 28 miles. Den går fra Atlanterhavssiden og syd om Key West og om til den meksikanske golf. Derefter via en smal kanal tilbage til atlanterhavet og syd på ned til stranden igen.

Undervejs stopper guiden op forskellige steder og fortæller om øens historie, hvordan alle huse fra før jernbanen kom til, skulle bygges af materialer som alle blevsejlet derned. Militærets historie på øen (de er der stadig og bla. Navy Seals træners i området).

Mellem stoppene var der mulighed for at åbne op for gassen og lege lidt. Omme på golf siden fik man frie tøjler en tyve minutters tid hvor man kunne gå helt amok. På plant vand kunne jeg få den op på 41 mph (66 km/t).

Jeg havde taget et vandtæt engangskamera med (man kan ikke undgå at blive våd hvis man vil have noget ud af turen) og havde også mit lille kamera med i en vandtæt anordning (som jeg dog skulle have det ud af for at tage billeder).
Fordi man konstant var vår, så blev det ikke til så mange billeder og dem fra engangskameraet er ikke for gode.

Anbefaling af jetski tur i Key West

Det var anden gang jeg var på jetski tur rundt om Key West og bgge gange har været en super oplevelse. Bare det at få lov at fræse afsted på en jetski er fedt, men at opleve øen fra vandsiden er også en oplevelse man ikke bør snyde sig selv for. Er man et par afsted kan man godt holde udgiften lidt nede ved at sidde to på jetskien. Jeg betalte 130 dollars for turen og det var alle pengene værd.

De sidste tømmermænd

Jeg havde ikke taget nok vand med på turen, så mine tømmermænd lurede stadig. Det valgte jeg derfor at sætte en stopper for, så som sen frokost gik jeg via Duval Street tilbage til hotellet og kiggede ind forbi Dennys til en lille snack og cola.
De havde ikke længere bacon- is og pandekager og jeg valgte også at springe en af deres mest greasy burgere over.

Valget faldt på en flat bread cheeseburger med nogle seasoned fries og en Dr Pepper til. Mens jeg sad og gjorde kål på de sidste tømmermænd sad jeg og studsede over indholdet i den flaske ´sirup´ der stod på bordet. Etiketten siger det hele.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Mallory Square i Key West

Solnedgangen på Mallory Square i Key West er en festlig tradition du bør opleve. Er solen ikke god, så tjek den farverige underholdning.

10 Comments

  1. Kære Rene,

    Først og fremmest tak for en super god og brugbar blog/hjemmeside.

    Vi er et par som skal på roadtrip/ferie i april-maj 2016.
    Vi starter med 3 overnatninger i Miami (hvor vi lander) og har planer om lejebil hele ferien igennem.

    Vi vil herefter køre til Key Largo og have 1 overnatning her. Hvorefter turen går mod Key West for et 3-dages ophold, men her kommer 1. spørgsmål:
    Hvilket hotel kan du anbefale? (det er jo mega dyrt for ikke ret meget i Key West)

    Herefter vil vi tilbage med endnu et stop i Key Largo (så turen for chaufføren ikke er for lang)
    Spørgsmål 2 : Kan du anbefale et hotel i Key Largo?

    Yderligere spørgsmål er:

    3. Hotelanbefalinger for Savannah, Charleston, St. Augustine (på et stramt budget)?
    4. Sights der skal ses på vejen fra Miami mod Key West? Vi overvejer Turtle Hospital i Marathon og J. Pennecamp Park…
    5. Sights i Orlando (Er Disney, Universal, Kennedy Space Center pengene værd?)
    6. Hvilken park anbefales for Everglades og airboats?
    7. Kan Unofficial Guide bøgerne anbefales?

    Pyha ja det var mange spørgsmål. Jeg håber dog stadig at du har tid til at svare og hjælpe os.

    Hilsner fra de to newbies i roadtrippin’ 🙂

    1. Jeg springer ind fra sidelinien med en note om forlystelsesparkerne nær Orlando: Ja, ja og ja.

      Man skal forberede sig på, at de er enorme og derfor tænke godt over, hvad man egentlig vil.

      Kennedy Space Center: Kan nås på en dag. Den primære attraktion er en bustur rundt til forskellige steder i området. Den skal man huske at deltage i. De største oplevelser på turen finder man på det stop, der handler om Apollo-programmet, hvor der er simuleret raketopsendelse, en hel Saturn V raket mm. (Det kan lyde indlysende, men jeg kender en, der ikke havde fanget, at man skulle tage på den bustur, og så blev KSC en flad oplevelse.)

      Universal Studios: To forlystelsesparker ved siden af hinanden. Den ene er en traditionel forlystelsespark med rutschebaner osv (og et stort og imponerende Harry Potter-tema-område). Den anden har fokus på filmproduktion og har mange fine shows og rekvisitter (Man skal dog huske, at den ikke, som i Los Angeles, er et aktivt filmstudie. Universal California er mere “ægte” 🙂 ). Man kan nå begge parker på to dage i alt, hvis der ikke er for meget kø. (se senere)

      Walt Disney World: Fire forlystelsesparker med forskellige temaer. Da jeg var der for en masse år siden, havde jeg en fem dages billet, men det lykkedes mig at nå alle fire parker igennem på 3½ dag i alt. Så havde jeg halvanden dag tilbage til at se ting, jeg ville se igen (og udvælge mig et flot fyrværkeri på min fødselsdag). Igen afhænger det af køen.

      Mht. Kø: Det er afgørende, hvornår på sæsonen, man er der. Især frarådes det at besøge parkerne i spring break-tiden, hvor de er overrendt af lidt for friske college-studerende først i tyverne. Og som jeg læser det er de VIRKELIG overrendt. Spring Break ligger forskelligt på forskellige colleges, men normalt i perioden to uger før og to uger efter påske. Påsken ligger rimeligt tidligt i 2016, så det sidste hold skulle dukke op sidst i marts. i er altså heldige. Faktisk anbefales de seks uger før og efter spring break som gode tidspunkter.

      http://www.frommers.com/destinations/universal-studios-florida/679781

      I Universal kan man betale sig fra den lange kø. Priority passes giver adgang til en seperat kø for dem, der har råd til priority passes. Ja, der er tit stadig kø, men ikke nær så meget. Det var Priority Passes, der gjorde det muligt for mig at nå igennem hele Universal Florida på to dage, men jeg var der også i sommerferien, der er mere presset end april-maj.

      Walt Disney World har så vidt jeg ved ikke noget tilsvarende. Der kan man i stedet trække et Fastpass ved de forlystelser, der har det med at danne lang kø. Så får man et vindue på 15 minutter senere på dagen, hvor man kan komme igen og springe køen over.

      Hvor meget I skal gå i forlystelsesparker afhænger jo nok af jeres interesser. Jeg elsker dem, og selv jeg kan få for meget. Men interesserer man sig lidt for rumfart skal man bestemt se KSC. Og jeg vil anbefale alle at afsætte et par dage til enten Universal eller Disney, hvis man ikke har prøvet det før. Det er en særlig oplevelse.

      1. Tak for svaret omkring forlystelsesparkerne Peter – Tager vi med i overvejelserne 🙂

    2. @ Chanette

      1. Key West kan være dyr (afhængig af sæson), men jeg vil anbefale at bruge pengene på en god overnatning her, og så spare andre steder.

      Stemningen Ket West ligger bl.a. i de små overnatningssteder. Jeg boede selv i Merlin Guesthouse sidst jeg var der (http://www.historickeywestinns.com) og det tilfører en ekstra dimension til den specielle stemning der er i Key West.

      Det, og så at man kan gå rundt og ikke er afhængig af transport.

      2. Har aldrig overnattet i Key Largo, men det er en del billigere end Key West, så det handler mest om hvad i vil have med af oplevelser.

      Begge steder skal i nok bestille i god tid, da det stadig er sæson i Florida på det tidspunkt.

      3. Her er i nødt til at bo i udkanten af byen og så kører ind til oplevelser hvis i er på stramt budget. Der kan jeg se i ken finde overnatniger til under 500 kr.

      4. Turen til Key West tager længere tid end i regner med. Dels er der meget trafik på små veje (uden mulighed for overhaling) og dels er der mange muligheder for kodak-moments. Der er mange øer, broer og semi-historiske ting at stoppe efter.
      Hvis i stopper ved en attraktion, så husk det nok bliver en hel dag at komme derned.

      5. Har ikke brugt tid i Orlando, da jeg ikke er til forlystelsesparker. Dog har jeg overnattet tæt på (Kissimmee) og dinner shows er god amerikansk aktivitet, ex. Medievaltimes.com).

      6. http://www.gatorpark.com

      7. Bruger stort set ikke guidebøger mere, men når jeg gør, så går jeg efter Insight Guides. Dem kan du se mere om her: https://www.renefrederiksen.dk/roadtrip-turen-gar-til-usa/rejseboeger-usa/

      1. Tusind tak for svarene Rene!

        Dejligt at du svarede så hurtigt. Vi arbejder videre på vores planlægning og skriver måske hvis noget nyt dukker op, som vi ikke kan finde svar på via din enormt gode blog/hjemmeside 🙂

        Det er meget inspirerende at læse om dine ture 🙂

        Mange tak!

        /Chanette

        1. Hej igen,

          Hvad er dine erfaringer med hotels.com og booking.com?

          Mht. billeje – er det så bedst hjemmefra at betale med mastercard? Har hørt, at de ikke tager imod visadankort i USA??

          Mht parkering i Savannah – umiddelbart tænker jeg det er bedst at bo centralt i Savannah og så måske lidt længere ude i St. Augustine og Charleston, men hvad mener du? Og kan du anbefale et hotel i Savannah som er centralt placeret?

          På forhånd tak,
          Chanette

          1. @ Chanette

            Jeg benytter primært hotels.com
            De gange jeg har sammenlignet med andre har der ikke været den store forskel – og ved hotels optjener jeg gratis nætter. De fleste overnatninger bookes også undervejs, hvor jeg ikke gider bruge tid på at rode for meget med forskellige ting og sammenligne.

            Du kan fint leje og hente bil med VISA/Dankort. Det er ikke noget problem i USA. Teksten er en generel tekst, fordi mindre udlejningsselskaber i Europa og resten af verden ikke vil tage Visa/Dankort.
            Jeg har selv lejet og betalt med Visa /dankort uden problemer. Seneste for en måned siden, hvor teksten også stod der.

            Når du rejser i USA er det VISA delen du benytter. Her kan du læse mere om kreditkort i USA:

            Savannah og Charleston er mindre byer, så i kan fint bo lidt ude (billigere) og køre ind. Det koster lidt i parkering, men det er måske 10-20 dollars for en dag.
            Der er forskellige årsager til at vælge at bo centralt. Det kan være med ved, at man ikke kan køre hjem (alkohol), eller man skal være et sted tidligt.

            Jeg boede selv her i Savannah, hvor jeg havde booket på hotels på et tilbud hvor parkering var inkluderet. Ellers koster det for at parkerer: https://goo.gl/maps/YhzbZGkbYg62

    3. Hej Chanette

      Jeg kommer lige ind her fra sidelinien og supplerer lige med lidt hotelinfo om Key West.
      Jeg boede med min kæreste i 3 dage på dette hotel:
      http://www.bluemarlinmotel.com/
      Forholdvis billigt i Key West og standarden var fin. Og placeret fint centralt ikke langt fra Duval street og med parkeringsmulighed.

      På vores roadtrip bookede vi for det meste via Hotels.com men lige netop det hotel bookede vi via hotellets egen hjemmeside da den pris var lidt billigere.

      1. Hej Daniel,

        Hvor er det skønt at folk er så søde til at hjælpe – og dejligt med så god en hjemmeside Rene.
        Jeg er sådan en type der nemt stresser ud over planlægning, men at have folk at spørge til råds, gør det hele lidt sjovere for mig – og det bør da være sjovt at planlægge sådan en tur 😉

        Tusind tak for dine inputs Daniel – much appreciated!

        Mange tak!
        /Chanette

  2. Hej Rene

    Læser med stor interesse på din hjemmeside, og siger tak for tippet mht denne tur! Var på rundturen i mandags og det var en fed oplevelse! Til andre kan jeg da nævne at det er et lille rum forrest på jetskien. Vi kunne sagtens have 4 flasker vand hvilket var rigtigt lækkert at have med da det jo er en længere tur 🙂 Og så husk at påføre godt med solcreme. Og som alle andre steder forventer de jo drikkepenge oveni :-p De sagde at det normalt var 20 dollars pr jetski, men vi smed en 10’er og tænker det nok var fint nok. Turen kan kun anbefales.

    Mvh Kasper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada