New York City er ikke kun Manhattan men fem boroughs. Queens er en af dem og fortjener, ligesom de andre, et nærmere bekendtskab på dit besøg.
3. sep, 2015
New York er mere end Manhattan
Torsdag skulle vi forlade NYC, men der var tid til en walking tour i Queens først. New York er mere end Manhattan, så du bør afsætte tid til at opleve mere end det ene af de fem områder som udgør New York City.
På denne tur boede jeg i Brooklyn og så mere af den bydel end ellers. Og denne dag startede jeg med en walking tour i bydelen Queens.
Da vi skulle ud af byen senere, valgte vi at tage bilen med til Queens. Logistisk passede det bedst, så der ikke skulle bruges til tog frem og tilbage, da der kunne køres sydligt ud af Queens og New York mod Atlantic City, som var endestation for dagen.
Torsdag morgen lidt over 8 fra Brooklyn til Queens er der ikke så mange problemer med trafikken. Ihvertfald ikke ud af byen. I denne modsatte retning så det meget anderledes ud, hvor der var kø med kø på.
Vi parkerede i Jackson Heights og tog subway resten af vejen til Flushing, hvor walking touren startede.
På vej i toget var der kig til to af de store sportsarenaer i New York: Arthur Ashe Stadium (billedet) hvor der spilles US Open og Citi Field, hvor baseballholdet Mets holder til.
Flushing – den rigtige China Town i New York
New York er kendt som en smeltedigel af nationaliteter og kulturer. Det finder du i små portioner på Manhattan, men de store områder skal du til forstæderne for at opleve.
Området omkring Flushing Station i Queens er bl.a. et større og mere autentisk China Town end de blocks der er på Manhattan.
Det var her, midt mellem alt det kinesiske, vi mødtes med Maria-Leena Kerr – Danish Tour Guide, som er guide og bl.a. viser rundt på walking tours i Queens.
Her ikke selv været i asien, men har fået fortalt, at oplevelsen i det store supermarked er meget lig hvad man oplever i asien.
Flushing er mere end China Town og bydelen gemmer på en interessant historie. Selvom kinesisk fylder meget i gadebilledet, så er Flushing en smeltedigel af mange kulturer og lidt væk fra den travle shoppinggade finder du tegn på dette i en meget forskelligartet arkitektur, som er kommet til gennem bydelens varierede historie siden 1645, hvor Flushing blev etableret.
Jackson Heights, Queens
Fra Flushing tog vi toget til Jackson Heights. Herude kører subways over jorden, og du står lidt i højden og kan kigge ud over tagene. Her er bl.a. et par klassiske New York ”navneskilte”.
I gamle dage var et overmalet lokalområde ”farligt”. Nu er der ryddet op i Jackson Heights og området fejler ikke noget.
På overfladen er der en blanding af alt, men drejer du ned af den rigtige gade, er du i Little India.
Farver, skilte, ja selv lugte, ændre sig. Rammerne er dog amerikanske – og så alligevel ikke, da meget af arkitekturen er inspireret fra England, så der er nogle bygninger der stikker ud.
Der er dog, som i Flushing, flere Cookie Cutter områder, men lige nummeret bedre end i Flushing.
Historien i Jackson Heights drejer sig bl.a. om en kirke og et kendt brætspil. Hvilket et må du tage en tur for at finde ud af, men vejskiltet giver måske et hint.
I Jackson Heights er subway’en en high line (samme princip som High Line Park på Manhattan).
Det giver en Chicago feeling (eller omvendt) og meget af den samme stemning ”under” banen.
I Jackson Heights var det til til en lille snack og valget faldt på Mama’s Empanadas. Sydamerikanske snacks, skyllet ned med en colombiansk sodavand.
Forest Hills, Queens
Fra Jackson Heights var sidste stop Forest Hills.
Af de tre, det mest posh område.
Når du forlader stationen fornemmer du at tingene er lidt mere ordnede, butikkerne er de klassiske amerikanske brands og af de tre områder, er det også det dyreste.
Med den ”almindelige” Forest Hills er ingenting i forhold til Forest Hill Gardens.
Her passer udsagnet ”living on the right side of the tracks”, for det er en hel anden verden der møder dig, når du går under jernbanebroen.
Det var (og er) for dem der har lidt mere på kistebunden. Et området der er modelleret efter engelsk forbillede med prægtige huse, parker og tree lined streets.
Det var bl.a i Forest Hill Gardens at det førte store tennisstadium lå, hvor US Open blev holdt siden 1924 frem til 1978.
Husene i området går for det meste i arv, så det er sjælden der kommer nogle til salg. Gør der, så skal det helt store Dankort op ad pungen, for det koster.
Tag på Walking Tour i New York med dansk guide
Alt det ovenfor – og meget mere – får du fortalt på en Walking Tour i Queens med Maria-Leena Kerr. Hun boede selv i Forest Hill frem til 2018 – dog ikke Gardens området – og har et indgående kendskab til Queens.
Maria-Leena har andre walking tours i Queens, som bl.a. kommer omkring Science museet, tennisarenaen og resterne af verdensudstillingen mm.
Walking Tours er en super måde at opleve en by på og rejser du med børn der ikke er så gode til engelsk (eller er du ikke) så er en dansk guide alletiders, da du får alle detaljerne med.
Vil du booke en tour med Maria-Leena, så kan du finde mere info inde på hendes hjemmeside: Turist i New York.
Oplevelser i New York City
Billige overnatninger i New York
New York City er ikke den billigste by at overnatte i, men det er muligt at finde overnatninger til fornuftige priser. Da offentlig transport i New York er god, er det mindre vigtigt hvor du bor på Manhattan (hvis du vil have den oplevelse med) eller om du vælger at bo i ex. Brooklyn eller endda New Jersey.Her kan du læse mere om overnatninger i New York, se priseksempler på de forskellige områder rundt om på Manhattan og andre steder.
Hjælp med at hjælpe andre
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com