Jeg kørte det meste af I-5 på denne roadtrip, men kørte fra ud mod kysten via St. Helena i Napa Valley og en kokkeskole (C.I.A.) der er Harry Potter værdig.
15. april, 2016
Sne på toppen i april
Turen fra Seattle ned til San Diego ville følge det meste af I-5, da jeg havde et begrænset antal dage til at gøre det i.
Flere steder er I-5 ikke så slem at køre. Både trafikken og ikke mindst omgivelserne er turen værd. Selvom jeg prøver at undgå Interstates så vidt muligt, så er der strækninger der fortjener at blive kørt, bl.a. I-71 gennem Colorado.
Denne dag skulle I-5 vise sig fra sin bedste side.
Fra Grants Pass, OR og ned til Redding i Californien, er der masser at se på udenfor vinduerne. Vejen bugter sig gennem bjergene og du kommer op i 4300 fods højde (1300 meter). I april, hvor denne tur foregik, er der stadig køligt i området, så der var sne at spotte.
Fødevarekontrol i Californien
Når du kører ind i staten Californien, er der tjek af indholdet i din bil. Ikke illegal menneskesmugling, men derimod frugt og grønt. Der er strenge regler for havd man kan tage med, afhængigt af hvor det kommer fra i USA – og det gælder alle, ikke kun fragt i lastbiler.
Svar ærligt hvis du har et par tomater eller andet i din køletaske. De gør det for at sikre landbruget i Californien, som producerer 50% af alt frugt og grønt i USA.
Du får ikke en bøde for at have det. I værste fald bliver det konfiskeret (afhængig af hvad det er) og smidt ud.
Kommer du fra Canada ind til USA er reglerne strengere (hvad der må medbringes).
Sneklædte Mt. Shasta
Når du er kommet ind i Californien på I-5 på denne strækning, mødes du af et utroligt syn kort efter de første bakker. Ude i horisonten kan du se Mt. Shasta.
Der er et vista point kort efter statsgrænsen med godt udsyn, og så ellers fra alle rastepladser hele vejen ned forbi byerne Weed og Mt. Shasta.
Kommer du fra syd, kan du se bjerget Mt. Shasta fra meget længere afstand.
Frokost i det fri
Solen blev varmere da jeg kom ind i Californien – og ned fra bjergene. Det betød frokost i det fri på en rasteplads.
Jeg havde købt en køletaske den første dag på denne roadtrip. Dels for at holde drikkevare kølige, når jeg kom ned til varmen, men også for at kunne ordne min egen frokost på det meste af turen.
En frokost man selv laver eller køber billigt og tager med på vejen, kan bidrage til roadtrippen på flere måder. Du kan holde nogle udgifter nede, spise lidt sundere og ikke mindst spise når det passer ind og udsigten er bedst.
Flere detaljer fra min frokoster på denne tur samt indkøb og køletaske generelt, kan du finde mere om under frokost på din roadtrip.
Harry Potters kokkeskole
Fra I-5 drejede jeg fra og kørte ud mod kysten. Jeg skulle overnatte i Santa Rosa, men ville forbi C.I.A. (The Culinary Institute of America) i St. Helena først.
CIA er en kokkeskole i Napa Valley, som holder til i noge imponerende bygninger. Nærmest lidt Harry Pottersk, og lokationen hedder også Greystone.
Stedet er en kokkeskole, men åben for besøgende. Efter endt undervisning kan du gå rundt i nogle af lokalerne, bl.a det store auditorium og den imponerende hall, hvor der også er skiftende udstillinger.
Der er også en stor café hvor de studerende sælger kaffe og kage, samt en stor køkkenudstyrsbutik.
St. Helena i vinområdet Napa Valley
For mig var det et gensyn. Jeg var der i oktober 2005, da min bror gik på skolen og boede i St. Helena i tre måneder.
Byen lignede sig selv, men med lidt mere liv end i oktober, hvor jeg var der sidst.
St. Helena ligger i Napa Valley og jeg vil klart anbefale denne lille by som alternativ til Napa.
Her er rig mulighed for wine tours og god mad og masser af overnatningsmuligheder.
Mit sidste stop var det lokale Sunshine Market som bedst beskrives som en lokal Whole Foods, med imponerende udvalg. Her blev der købt aftensmad, som blev spist på et Motel 6 i Santa Rosa.
Se indlæggets rute
Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.
Hjælp med at hjælpe andre
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com