Opholdet i Charleston blev afsluttet med en lækker middag på Zero George efterfulgt af drinks på den berømte The Bar at HUSK.
13. sep, 2016
Don’t judge the book by its cover
Min sidste madoplevelse i Charleston var på Restaurant Zero George. Zero Restaurant er en del af Zero George, et lille hotel på George St. i Charleston.
Jeg havde ikke bestilt bord på Zero før jeg var i Charleston, så den lå i samme gade jeg boede i og hvad det var du havde på menuen.
På trods af, at der var Restaurant Week i Charleston de dage jeg var der, lykkedes det mig at få et bord et par dage i forvejen.
Zero har navn efter dets placering. Stedet ligger nemlig i husnummer 0. Lidt usædvanligt med et 0 som husnummer, men det er nogle af de små finurlige ting Charleston gemme på. Byen har også et par halve numre ex. 25 1/2, hvor carriage house på et single house er udskilt som separat bolig.
Herhjemme vil man lave det til 45A.
Zero ser ikke ud af meget ude fra, men som med så mange ting i Charleston, skal man ikke lade sig snyde af overfladen.
Ved indgangen til hotellet ser du et par gaslamper, som er udbredt i Charleston.
Alle de steder man har kunne restaurere og få liv i gaslamper, har man gjort det.
Gaslamperne er tændt døgnet rundt.
Den lille court yard genvandt den idylliske forestilling som man lidt mistede når man så på stedet ude fra, men sådan er det flere steder i Charleston.
Der var varmt og lummert, så jeg søgte indenfor til mit bord.
Lille restaurant med store ambitioner
Restauranten har et lille lokale indenfor med plads til knap 20 personer.
Zero er kendt for deres tasting menuer med 5-7 retter, men denne uge var Restaurant Week, så der var en fast menu på tre retter til 49 dollars.
Først var jeg lidt skuffet, da jeg havde sat næsen op efter en tasting menu, men det gik hurtigt op for mig, at min 3-retters frokost havde sat en kæp i hjulet for den oplevelse. Jeg var simpelthen for mæt til at værdsætte 7 retter, men de tre passede perfekt.
Fra menuen valgte jeg Steak & Egg, Roasted Snapper og Tres Leches.
Det var super.
Med retterne fulgte historier om råvarerne og kokkens tanker bag. Alt sammen i Farm-to-Table ånden, fokus på lokale råvarer og deres fortolkning af lokale og klassiske retter.
Zero George er fine dining i den lidt dyrere ende i USA. Deres tasting koster godt 100 dollars, lidt mere med vin.
Men maden er fint på højde med hvad du kan opleve på tilsvarende rundt om i verden.
Det var ikke helt Michelin niveau men det er det heller ikke solgt som.
Til 49 dollars + drink + tip var måltidet alle pengene værd, og maden kan jeg som nævnt ikke sætte en finger på.
Godnatdrink på HUSK
Jeg spiste tidligt og havde derfor aftenen foran mig.
Jeg besluttede mig for en night cap på HUSK Bar.
Jeg havde forsøgt at få bord på HUSK Restaurant, men det er byens mest populære fine dining restaurant, så der var jeg for sent ude.
På deres bar, som ligger i en separat bygning, var der til gengæld plads uden reservation, så her nød jeg bartenderi af høj kvalitet og craft cocktails.
Drikkepenge i USA
Drikkepenge er en del af kulturen i USA. Du vil opleve en forventning om drikkepenge mage steder på din roadtrip. Nogle steder er du måske klar over det, mens andre steder kan være nyt for dig. Størrelsen på forventede drikkepengene varierer og skifter mellem % og faste beløb fra ydelse til ydelse. Følg linket og læs mere om drikkepenge og ikke mindst hvor meget.
Hjælp med at hjælpe andre
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com