Devils Postpile National Monument

Devils Postpile er de imponerende rester af vulkansk aktivitet der ligger gemt lidt af vejen i bjergene nær Mammoth Lakes.

18 sep, 2022

Devils Postpile ved Mammoth Lakes

Et besøg ved Devils Postpile National Monument nær Mammoth Lakes byder på en unik geologisk oplevelse og et glimt ind i jordens ældgamle kræfter. Dette nationalmonument, beliggende i det østlige Sierra Nevada i Californien, er et fint eksempl på søjleformet basalt. Med sin relative nærhed til den populære ferieby Mammoth Lakes tilbyder Devils Postpile en let tilgængelig, men fascinerende udflugt for naturelskere.

Devils Postpile er den mindre kendte af disse formationer i USA. Den de fleste nok tænker på, når de hører om hexagonale lavasøjler, er Devils Tower i Wyoming.

Bus til Devils Postpile

Du skal via byen Mammoth Lakes for at komme ud til Devils Postpile. I sommermånederne, når besøgstallet er højt, skal gæster parkere ved Mammoth Mountain Ski Area og tage en shuttle bus ind til monumentet på fredage, lørdage og søndage. Det foregår ved Adventure Center ved Mammoth Gondola. Du kan læse mere info på hjemmesiden for Devils Postpile, hvor du finder link til bussen, med info om priser og tider mm.

Jeg besøgte Devils Postpile udenfor højsæsonen, så kunne køre derned på egen hånd. Der er dog begrænset med parkering, så vær forberedt på at gå lidt fra en p-plads lidt længere væk.

Oplevelser ved Devils Postpile

Højdepunktet ved dit besøg er selve Devils Postpile, en geologisk formation skabt for omkring 100.000 år siden. Kolonnerne opstod ved afkølingen af en lavastrøm og efterfølgende erosion, der har afdækket det spektakulære mønster af næsten perfekt hexagonale søjler. Søjlerne rækker op til 18 meter i højden og er et enestående syn der viser naturens kunstneriske evner.

Du kan både opleve formationerne nedefra på en sti langs floden, eller bevæge dig op på toppen og opleve søjlerne tæt på.

Rainbow Falls

En anden attraktion nær Devils Postpile er Rainbow Falls, et vandfald på 30 meter, som får sit navn fra de regnbuer, der dannes i dens tåge på solrige dage. En vandretur til Rainbow Falls fra monumentområdet er omkring 4 km én vej og fører gennem smukke skovområder og langs floden. Jeg havde ikke kalkuleret med en 8 km vandretur i kuperet terræn, så kom ikke ud til Rainbow Falls ved dette besøg.

Besøg Devils Postpile

Mammoth Lakes er et stort skisportsområde og der falder meget sne i området. Det har indflydelse på adgangen til området, herunder Devils Postpile. Vejen ryddes ikke ned til nationalmonumentet, så Devils Postpile åbner som regel først en gang i juni. Jeg anbefaler altid du tjekker stedets hjemmeside – både i din planlægning og op til dit besøg – for at sikre at stedet er åben og evt. ændringer til adgang.
Her kan du se mere info om Devils Postpile.

Hvor ligger Devils Postpile?

Her kan du se hvor du finder Mammoth Lakes, ruten ud til shuttle bussen, og hvis du selv kan køre, ruten ned til Devils Postpile. Sidstnævnte rute vises måske ikke, hvis vejen er lukket pga. sne.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Mariposa Grove, Yosemite Natl. Park

Vi overnattende tæt ved Yosemite, så der var god tid til dagens program. Efter en lille tur fra Oakhurst til indgangen til Yosemite kørte vi mod Mariposa Grove.

Reno, Nevada

Reno lugter lidt af Las Vegas. Der er en ganske stemning og ikke mindst en buffet, der vækkede minder fra Las Vegas.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada