Du må gerne køre ind i Canada i din lejebil. Du skal dog oplyse det ved afhentning. Det kræver ikke ekstra dokumenter og immigration er nem.
28 sep, 2018
Krydse grænsen fra USA til Canada i bil
Denne roadtrip bragte os til Canada et par gange. Først nogle dage i Montreal og senere en enkelt overnatning ved Niagara Falls i Canada. På vores tur op til Montreal kørte vi over grænsen til Canada i vores lejebil.
Jeg har krydset grænsen ind til Canada i lejebil tidligere i 2014 og processen denne dag i 2018 var den samme.
Må du tage din lejebil med ind i Canada?
Som oftest, ja. Når du lejer din bil kan du hos nogle oplyse på forhånd om du ønsker at tage bilen med til et andet land og hvilket. Du må gerne køre din lejebil ind i Canada. Der kan være undtagelser mellem selskaberne, så tjek lejebetingelserne hvis du ved du skal over grænsen.
Der kan tilkomme ekstra udgifter ex. til forsikring, men det var der ikke noget af for os.
Må jeg tage min lejebil med til Mexico?
Nej. Du må ikke tage din lejebil fra USA med over grænsen til Mexico.
Grænsekontrol ind i Canada i bil
USA er ikke så interesseret i dig, når du forlader landet. Det er den canadiske grænsekontrol du skal igennem når du krydser grænsen fra USA til Canada.
Der var 15 minutters kø, men selve immigration til Canada tog kun et par minutter.
Vi afleverede vores pas og blev spurgt hvor vi boede (land). Dernæst lidt spørgsmål om hvor længe vi skulle være i Canada, om vi havde alkohol med eller gaver der ville blive i Canada.
Der er regler for hvad du må medbringe til Canada fra USA. Listen er lang og kan være kompliceret at sætte sig ind i. Som tommelfingerregel, bør du undgå ferskvarer (kød, frugt, grøntsager mm.). Her kan du læse alle regler om medbringelse af varer ind i Canada.
Vi fik et stempel, et fortsat god tur og var så inde i Canada.
Der er ikke nogle papirer du skal udfylde på forhånd for at krydse grænsen ind i Canada i bil eller på gåben.
Senere på denne roadtrip, går jeg fra USA ind i Canada – og tilbage igen. Det gjorde jeg ved Niagara Falls.
Fransk Canada i metermål
Inde i Canada blev der sagt Bonjour og mindet om, at det ikke længere var MPH (miles per hour) men KPH (kilometer per hour) som hastighederne blev vist i.
Speedometeret på de fleste lejebiler i USA har en analog visning af km/t. Vores (Ford Edge Titanium) havde også en indstilling der kunne vise hastigheden digitalt i enten mph eller km/t.
Her kan du se mere om udstyr i din lejebil.
Pit stop på Tim Hortons
Der var stadig et godt stykke ind til Montreal, så der blev strukket ben ved Canadas svar på Starbucks, nemlig Tim Hortons.
Montreal ligger i provinsen Quebec, som er fransktalende. Det er dog ikke noget problem generelt, men herude i en lille by, var der ikke meget engelsk at finde bag disken, men det lykkedes at lave en bestilling selvom jeg ikke er god til fransk.
Se ruten i beskrivelsen ovenfor
Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra grænsen til Canada i Vermont op til storbyen Montreal, som ligger i provinsen Quebec i den franske del af Canada.
Hjælp med at hjælpe andre
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com