Mammoth Lakes

Mammoth Lakes byder på store naturoplevelser og dyreliv både sommer og vinter ved foden af Sierra Nevada bjergene.

18 sep, 2022

Mammoth Lakes på den klassiske roadtrip rute

Byen Mammoth Lakes ligger på den østlige side af Sierra Nevada bjergene i Californien. Byen og området er et fantastisk sted at besøge for både naturskønne oplevelser og udendørs aktiviteter. Byen er kendt for sine imponerende bjerglandskaber, krystalklare søer og rigelige muligheder for eventyr året rundt.

Mammoth Lakes ligger på den klassiske roadtrip rute, men fordi den kræver en overnatning og det meste af en dag, så kører mange forbi på vejen til Yosemite National Park, som ligger tæt ved. Det er svært at sige om det decideret er en skam, da mange af oplevelserne ved Mammoth Lakes fåes andre steder på den klassiske roadtrip. Men Mammoth Lakes gemmer alligevel på et par enkelte muligheder du ikke finder andre steder, så har du tid i din planlægning, kan Mammoth Lakes være værd at overleve.

De største attraktioner

Mammoth Lakes har tre store attraktioner og et hav af muligheder:

  • Ski
  • Natur
  • National Monument

Største attraktion er skisportsområdet, som er populært og tiltrækker gæster i alle vintermånederne. Der kan komme meget sne i området, så der kan stadig være sne på toppen, hvis du kommer fobi i juni eller juli måned. Du kan også være heldig du stadig kan stå på ski i juni. De længste skisæsoner ved Mammoth Lakes har strakt sig fra oktober til begyndelsen af august.

I sommerhalvåret er det naturoplevelser der trækker. I skisportsområdet er skiene skiftet ud med mountainbikes og områdets mange søer, indbyder til oplevelser på vand i form af sejllads, paddle boards og fiskeri. Mammoth Lakes er omkranset af høje bjerge, og der er rig mulighed for at prøver kræfter med højden i form af hikes eller cykelture ud til nogle af de mange billedeskønne udkigspunkter.

Inderst inde i Mammoth Lakes området ligger Devils Postpile National Monument. En geologisk attraktion der er resultatet af vulkansk aktivitet i området for mange år siden. I højsæsonen kan du ikke selv køre derind, hvorfor du skal afsætte tid til dit besøg i Mammoth Lakes på den klassiske roadtrip rute. Du skal med en shuttle bus ind, som kræver lidt planlægning.
Her kan du læse mere om Devils Postpile National Monument.

Mammoth Lakes i et par dage

Er Mammoth Lakes din base et par dage, ligger der flere unikke oplevelser tæt på, som kan opleves på en dagstur. Devils Postpiles vulkanske oprindelse er ikke et enestående tilfælde i området. Nær Mammoth Lakes finder du et par interessante naturoplevelser som også hænger sammen med vulkansk aktivitet.

En af disse oplevelser er Crowley Lake Stone Columns (). Her kan du opleve hundredevis af stensøjler langs Crowley Lake og gå på opdagelse i eroderede huler langs søens bred.

En anden er geotermiske huller i landskabet (). Et lill område der bobler som i Yellowstone, men også flere små hot springs hvor du kan hoppe i dit eget hot tub.

Tæt på en bjørn ved Mammoth Lakes

Når du kommer fra Danmark, så er der god mulighed for at opleve noget vildt dyreliv på en roadtrip, som du ikke kan opleve i Danmark. Et af de dyr jeg ved står højt på manges tjek-lister, er bjørne. Jeg har tidligere haft en tæt-på oplevelse med en bjørn for mange år siden, men det føltes lidt som en zoo oplevelse med en doven bjørn og en Park Ranger der stod klar og holdt øje.

Min oplevelse ved Mammoth Lakes var meget anderledes. Jeg var stået ud af min bil ved Mary Lake for at få et billede af vand med bjerge i baggrunden. Jeg var kommet 50 meter væk fra min bil og havde ikke set at en bjørn var dukket op mellem mig og min bil. Jeg stod med ryggen til bjørnen da jeg hørte en råbe. Jeg forstod det ikke første gang, men der blev råbt igen – THERE’S A BEAR!!! – som jeg forstod. Jeg spottede dog ikke bjørnen med det samme, men da jeg gjorde kunne jeg konstatere den var mellem mig og min bil og kun 25 meter væk.

Bjørnen havde set mig, men jeg var heldigvis ikke det mest interessante og bjørnen bevægede sig væk. Jeg kunne dog ikke løbe til min bil, da det var i bjørnens retning og måtte istedet bakke væk, mens jeg prøvede at huske de forskellige bjørne-råd (if it is brown lay down, if it is black fight back osv.). Jeg nåede dog ikke så langt i min tankerække. Jeg kom først væk og sidenhen tilbage til min bil. Og først fra sikkerhed i bilen tog jeg nogle billeder. Her kunne jeg se, at bjørnen havde fået fat i nogle fisk, som var nemmere føde end at begynde på noget med en turist.

Bjørnen havde dog ikke været nede i vandet og fiske. Dem havde den fra en lystfisker der havde stået ved søen kort før jeg kom. Det var samme fisker der havde råbt til mig. Han sad selv i sin bil , som jeg kørte hen til for at sige tak. Her fik jeg hans oplevelse af begivenhederne. Han havde stået i vandkanten og fisket, med sin fangst et par meter fra sig. Pludselig havde bjørnen været der og manden skyndte sig væk og lod bjørnen få fiskene.
Alt i alt en oplevelse som fik pulsen op og gjorde mig meget opmærksom på bjørne på resten af turen som gik gennem Yosemite, Kings Canyon () og Sequoia.

Overnatning i Mammoth Lakes

Mammoth Lakes er et stort område og der er mange muligheder for overnatning og forplejning. De fleste vil nok bo i eller nær den egentlige by. Her er der mange overnatningsmuligheder i forskellige prisklasser. Det er også her du finder flest muligheder for at tage ud og spise eller en bar at møde de lokale på.

Jeg boede selv to nætter på et hotel ved The Village. Et sted der bedst betegnes som downtown Mammoth Lakes. Herfra var det nemt at komme rundt til fods til gode spisesteder og lokale vandhuller. Jeg spiste bl.a. på Mammoth Brewing Company og fik lidt amerikansk Apres Ski stemning på Clocktower Cellar.

Her ligger Mammoth Lakes

Mammoth Lakes ligger ikke ud til Highway 395, men et lille stykke inde, hvilket giver en isoleret følelse.
Her kan du se hvor du finder Mammoth Lakes.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

En runde golf i Sedona, Arizona

Er du til golf, så er USA fyldt med utrolige og unikke muligheder for at gå en runde i omgivelser du mest kender fra de store turneringer på TV.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada