Du kan finde 3 ugers billeje i en bil med god plads og fri kilometer2 til ca. 6000 kr. Nedenfor kan du finde links til gode biludlejningssider og læse en masse nyttig information om billeje i USA og Canada.
Jeg har lejet mere end 45 biler i USA og Canada via disse sider:
De 6000 kr. er et priseksempel på 3 ugers leje i juni på en række populære destinationer. Prisen afhænger meget af tid og sted for lejen. Juli og august er højsæson de fleste steder, hvilket også afspejles i prisen.
Er prisen på billeje udenfor budgettet, kan du undersøge alternative muligheder i forhold til destination. Her kan du læse mere om hvordan fly og bil kan hænge sammen.
Råd og vejledning her på siden er baseret på min erfaring med billeje i USA og Canada. De sider jeg anbefaler at leje igennem – Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* – har også gode priser i resten af verden og har selv benyttet dem i Danmark, Italien, Tyskland og Sverige.
Her gælder dog andre regler for forsikring, inkluderede kilometer mm., så det er vigtig du læser dine lejebetingelser igennem.
Serviceniveauet er også meget anderledes rundt om i verden, og hvor du som regel oplever god kundeservice i USA, så gør det sig ikke altid gældende andre steder og oplevelsen med billeje i ex. Italien, kan være anderledes end det jeg beskriver her på siden.
De biludlejningssider som jeg generelt finder de billigste priser på og har benyttet mest er: Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler*.
De har nogle af de billigste priser jeg har kunne finde, hvor stort set alle forsikringer og afgifter er inkluderet i prisen (her kan du se priseksempler). En pris som ligger tusindvis af kroner under hvad det koster at gå direkte til udlejningsselskaberne.
De fungerer alle som agent sider og samler en masse tilbud fra forskellige udlejningsselskaber. Du gennemfører din ordre hos dem og modtager så en bekræftelse med information om, hvilket udlejningsselskab du skal hente bilen hos.
Som du kan se nedenfor så har jeg lejet bil mange gange i USA og endt ved flere forskellige udlejningsselskaber og har aldrig oplevet problemer i en sådan grad at jeg ikke vil anbefale andre at benytte dem.
Hvis du skal ændre eller afbestille din billeje, eller du på anden vis har grund til at snakke med nogen om din billeje, så skal du kontakte den side du har bestilt bilen igennem. Du kan ikke kontakte mig, da jeg ikke har adgang til deres systemer eller på anden vis kan hjælpe med din bestilling.
Rentalcars.com og Auto Europe har begge danske telefonnumre du kan ringe til, hvis du har spørgsmål. CarTrawler har ikke et dansk telefonnummer eller dansk support. Hvis du ikke vil ringe til et udenlandsk nummer, så kan du kontakte dem via deres online support system (anbefaler du skriver på engelsk), som du får oplyst når du laver en bestilling hos dem.
Selvom det er billigt, så er det ikke lig og skrammelkasser man kører rundt i. Bilerne er ofte max 1 år gamle. I 2007 var min udlejningsbil sidst nye model (Chrysler Sebring Cabriolet) og den havde kørt 27 miles da jeg fik den. Den var så ny, at den end ikke havde fået rigtige nummerplader på endnu.
Er du på budget, så kan en lille, billig bil friste, men mit råd er at bruge lidt flere penge på en større bil. Ofte betaler du ikke mere end kr 500 ekstra for 3 ugers leje ved at vælge en Chevrolet Malibu frem for en Chevrolet Spark.
Selvom amerikanerne kører pænt (meget pænere end herhjemme, synes jeg) så føler man sig lidt mere tryg i en størrer bil. Airbags er ved at være standard i alle biler, men ABS er ikke altid standard, men oftest i de større modeller.
Jeg har hentet bil hos stort set alle de selskaber du får vist i søgeresultaterne, når du søger efter en bil via de sider jeg henviser til.
Jeg har hentet bil hos følgende selskaber mere end én gang rundt om i USA: Dollar, Thrifty, Alamo, Enterprise, Hertz, Avis, Budget, National.
Jeg har endnu ikke hentet bil hos SIXT. Det skyldes dels, at SIXT aldrig har haft den bedste pris på mine søgninger, men også fordi SIXT har begrænsninger på deres billeje.
SIXT begrænser hvilke stater du kan køre din bil til, hvilket ikke altid er praktisk på en roadtrip. Derudover, så har SIXT ikke altid fri kilometer (miles). Endnu en begrænsning der ikke er optimal i forbindelse med en roadtrip.
TURO
Vær opmærksom på, at TURO ikke er et almindeligt udlejningsselskab som ex. Hertz eller Avis. Hos TURO lejer du bil af privatpersoner. Lidt på samme måde som med GoMore i Danmark.
Det har stor indflydelse på dine muligheder i løbet af en roadtrip. Går der noget galt med din TURO lejebil, så er du begrænset. Med Avis eller Hertz kan du blot holde ind hos et af selskabets lokationer og få det ordnet – eller få en anden bil. Har du lejet en TURO bil i San Francisco til en roadtrip, og får problemer i Flagstaff, så kan du ikke få en anden bil.
* Jeg har ingen direkte forbindelse til de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.
Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, afbestilling eller andre situationer.
Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på emails/papirer når du bestiller. Jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til det firma du har lejet hos.
1 Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.
2 Udlejningsselskabet SIXT har ikke altid fri kilometer inkluderet. De kan have en begrænsning på antallet af kilometer (miles) der er inkluderet i din billeje. Derudover har SIXT også en begrænsning på hvilke stater du kan køre til i din lejebil. Ikke et problem for de fleste, da det ofte er det område du skal på roadtripi. Men skal du på tværs af USA, så er SIXT ikke et optimalt valg.
En roadtrip på 2-3 uger stiller andre krav til din lejebil, end den bil du måske kører til daglig. Hvor du måske har OK plads til hele familien og bagage når i skal en tur i sommerhuset, så har du brug for mere plads i bilen på en roadtrip. Du tilbringer lang tid i bilen, så du kan ikke sidde dårligt og klemt inde blandt bagagen. Du skal derfor vælge en større bil end måske regner med. Her kan du finde mere info om de forskellige størrelser og hvor mange personer du kan forvente at få plads til.
Gennem årene har jeg haft mere end 30 forskellige udlejningsbiler i USA og Canada. Jeg har haft mange forskellige biltyper og lejet igennem mange forskellige udlejningsselskaber. Jeg har indtil videre altid fået den samme (type/størrelse) bil som jeg har bestilt.
Når man bestiller en cabriolet er det en fordel, da man helst ikke vil have en almindelig bil, når nu man har set frem til en tur under åben himmel.
Her kan du læse mere om mine udlejningsbiler.
Når du er ankommet til USA eller Canada, mangler du blot at hente din lejebil. Udlevering af lejebil foregår nogenlunde ens rundt om i USA og Canada og er en nem process.
Som oftest skal du fra lufthavnen ud til udlejningsselskabet for at hente din lejebil. Dernæst skal du ordne lidt papirarbejde inden du er klar til din roadtrip.
Efter mere end 45 lejebiler i USA og Canada, har jeg lidt erfaring med afhentning og udlevering af lejebiler.
Alt denne erfaring har jeg samlet i en artikel der gennemgår hele processen i detaljer.
De fleste henter og aflevere bilen det samme sted. Hvis du aflevere bilen et andet sted i samme stat kan der forekomme et gebyr som ikke oplyses på udlejningssiden når du bestiller bilen.
Aflevere du bilen i en anden stat så tilkommer der et en-vejs gebyr. Størrelsen på det varierer afhængig af udlejningsselskab og distance.
Her kan du læse mere om envejsgebyr på billeje i USA og se eksempler på hvordan det oplyses i bookingen af bil, hos hvem det kan være inkluderet i prisen og i hvilke stater der er gratis envejsgebyr.
Jeg har over tid fået forskellige svar fra samme udlejningsselskaber omkring dette så kan derfor ikke sige ja eller nej til dette.
Det er heller ikke til at finde informationen på alle udlejningssiderne, så jeg vil ikke kunne sige at ‘sådan er det eller sådan er det ikke’ mm.
Besøgende her på siden har selv haft held til at finde frem til information og bestilt bil på baggrund af det. Nogle har måtte gå helt til det endelige udlejningsselskab og har lejet direkte hos dem. Det er dyrere, men de har derved været sikker på at kunne leje.
Derfor anbefaler, jeg du selv forhører dig hos udlejeren, det være sig prissammenligningssiderne som jeg anbefaler, eller direkte hos udlejningsselskabet hvis du er i den situation at have et kørekort som er under 1 år gammelt.
Hos CarTrawler står der følgende i deres bekræftelse man modtager når man har lejet bil:
Drivers must hold a full license for minimum 1 year with no major endorsements.
An International Driver’s License (IDL) is required if the renter’s national driver’s license is not in Roman alphabet (i.e. Arabic, Greek, Russian or Chinese). International driver’s license must be accompanied by the original domestic license of the driver. UK license holders must present both the photocard and its paper counterpart at the time of rental.
Et dansk kørekort indeholder ikke info om, hvornår du tog dit kørekort. Det er kun dato for udstedelse der er oplyst på et dansk kørekort.
Da jeg fik nyt kørekort i 2014, stod der altså ikke hvornår jeg havde taget mit kørekort, men hvornår det nye var fra. Jeg kunne altså ikke bevise at jeg havde haft mit kørekort i mere end et år.
Det hat dog aldrig været et problem og jeg har aldrig skulle udpege dato for erhvervelse eller bevise at jeg har haft kørekort i mere end et år.
Reglerne for størrelse på bil og krav til kørekort er anderledes i USA og Canada. Det betyder du med et dansk B-klasse kørekort, kan leje de store RV’s/Autocampere (størrelse C30) og du kan leje biler og minibusser med plads til 15 passagerer.
Dansk eller internationalt kørekort?
Jeg har aldrig haft problemer med at benytte mit danske kørekort i USA til at leje bil. Jeg har rejst med det gamle pap-kort i mange år og siden 2014 har jeg haft det plastikkort, der er standard i dag. Jeg har ikke oplevet problemer med hverken papkortet eller det nye.
Hvad jeg har kan læse mig frem til hos diverse udlejningsselskaber, så er det vigtigt at kørekortet benytter samme alfabet som i USA, hvis ikke, så skal man have lavet et internationalt kørekort.
Med samme alfabet menes den type bogstaver vi benytter. Det er kun hvis dit kørekort benytter kyrillisk eller græsk alfabet m.fl. at du skal have et internationalt kørekort for at afhente din lejebil.
Jeg er også blevet stoppet af politiet i USA hvor jeg kun havde mit danske kørekort og det gav heller ingen problemer.
Det er dog ikke sikkert du er lige så heldig. Har hørt flere beretninger om, at hvis du er involveret i uheld eller bliver stoppet, så kan der komme en lille bøde oveni, da du ikke har et internationalt kørekort som den lokale sheriff kan tyde.
Vil du være på den helt sikre side, så kan du få et internationalt kørekort udstedt hos Borgerservice. Man kan få det udleveret med det samme og det er gyldigt i et år fra udstedelsesdato og koster 25 kr. (3. maj 2013)
Bemærk! Det internationale kørekort er ikke en erstatning for dit danske. Du skal fremvise dit originale danske kørekort for at kunne leje bilen.
I november 2020 blev det muligt at få en digital udgave af dit kørekort. Et virtuelt kørekort du har i en app på din telefon.
Ved lanceringen er det digitale kørekort kun lovligt i Danmark. Du vil altså ikke kunne benytte det ved afhentning af lejebil eller som ID i udlandet.
I Danmark vil det digitale kørekort kunne erstatte dit daglige brug af kørekortet. Enten når du kører bil eller vil bruge det som billede ID, eks. ved afhentning af pakkepost mm.
Danmark vil være et af de første lande i verden med en virtuel version af dit kørekort. Det vil kræve stor udbredelse i EU og resten af verden, før du vil kunne hente en lejebil i USA eller Canada med et digitalt kørekort. Hvis det nogensinde bliver muligt.
Er man flere end én der skal køre, så koster det ekstra. Dette er af hensyn til forsikringen.
Som oftest koster det $10 pr. dag for en ekstra chauffør og lidt mere (typisk 25 dollars) hvis den ekstra chauffør er mellem 21 og 24 år.
Ofte er der mange penge sparet ved at vælge en tilbudspakke hvor der indgår ekstra chauffør. Starter din roadtrip i Californien så kan du oftest få ekstra chauffører gratis tilføjet.
Jeg har samlet information om ekstra chauffører og priseksempler på hvor meget man kan spare ved at vælge rigtigt. Du finder også information om, hvordan du uden ekstra omkostninger opnår ekstra chauffører i Californien.
Reglerne for barnesæder (booster seats, selepuder, safety seats m.fl.) varierer en smule fra stat til stat, men alle har regler for dem.
Selvom reglerne nogle steder måske er mere lempelige end i Danmark, vil jeg anbefaler du minimum benytter det udstyr til dine børn du ville på en køretur i Danmark.
Du kan google dig frem til oplysningerne for hver stat. Det vil ofte være DMV (Department of Motor Vehicle) der har de opdaterede oplysninger.
Her kan du se reglerne for Child Safety Seats i Californien.
Jeg har hentet bil hos stort set alle de selskaber du får vist i søgeresultaterne, når du søger efter en bil via de sider jeg henviser til.
Jeg har hentet bil hos følgende selskaber mere end én gang rundt om i USA: Dollar, Thrifty, Alamo, Enterprise, Hertz, Avis, Budget, National.
Jeg har endnu ikke hentet bil hos SIXT. Det skyldes dels, at SIXT aldrig har haft den bedste pris på mine søgninger, men også fordi SIXT har begrænsninger på deres billeje.
SIXT begrænser hvilke stater du kan køre din bil til, hvilket ikke altid er praktisk på en roadtrip. Derudover, så har SIXT ikke altid fri kilometer (miles). Endnu en begrænsning der ikke er optimal i forbindelse med en roadtrip.
Lejer du en bil med en tankfuld benzin inkluderet, kan du aflevere bilen uden at fylde den op først.
Du kan også vælge at fylde bilen inden du aflevere den og så fremvise en kvittering fra en tank som ligger inden for 5-10 miles fra udlejningsstedet. Hvis du ikke har fyldt den, så fylder udlejningsselskabet bilen op, men det er ofte til højere priser end ved en tankstation.
Hvis du lejer en pakkeløsning (se nedenfor) med en eller flere ekstra chauffører, så er der ofte en tankfuld benzin inkluderet (og du kan aflevere bilen tom), så i mange tilfælde er det ikke noget du skal bekymre dig om.
Amerikanske biler er mindre økonomiske end i Danmark. Det skyldes motorstørrelsen ofte er meget større end den gennemsnitlige størrelse i Danmark. Det er dog blevet bedre med tiden og du kan, med fornuftig kørsel, godt få 12-16 km/l ud af en lejebil.
På min roadtrip i påsken 2011 i Texas havde jeg en Ford Mustang Cabriolet. Den har en 3.7 L V6 motor med 305 hestekræfter. Overraskende nok kunne jeg få den op på 12-13 km/l. Jeg har skrevet lidt mere om benzinøkonomien i en Ford Mustang og andre biler.
En pakkeløsning er en mulig for en billigere samlet leje, end hvis du tilkøber efterfølgende. Er i mere end én chauffør, er det billigere at vælge en bil der har ekstra chauffører inkluderet. Er en af chaufførerne under 25 år (men fyldt 21 år), så er en pakke med Ung Chauffør en billigere løsning. I begge de pakkeløsninger, er en tankfuld benzin ofte inkluderet. Den sidste pakkeøsning indeholder en GPS. Det vil sjældent være en fordel at leje en GPS, da en moderne telefon vil kunne udføre opgaven uden problemer.
Der er en aldersgrænse for biludlejning i USA. Man skal som udgangspunkt være fyldt 21 for at leje. I aldersgruppen 21-24 vil man som oftest blive opkrævet et ekstra gebyr. Nogle steder helt op til $25 om dagen.
Her kan en pakkeløsning igen være en god ting (se ovenfor).
Som 25 årig og op lejer du billigst, men det er muligt at leje bil selvom man kun er 18 år.
Lejer du gennem et af ovennævnte sider/bureauer så er den lovpligtige forsikring en del af den samlede pris.
Du kan blive tilbudt ekstra forsikring ved udlevering, men læser du din kontrakt igennem (er tilgængelig online inden bestilling og kommer på mail efter bestilling) så kan du hurtig se om en ekstra forsikring er nødvendig. Ekstra forsikringer er en individuel vurdering.
Her kan du læse mere om forsikring og fees på lejebiler i USA og Canada.
Her kan du finde mere info om skader og uheld med lejebiler i USA & Canada. Du finder info om, hvad der helt praktisk sker ved et uheld og kan læse beskrivelser fra andre der har været uheldige på deres roadtrip.
Der er ikke de store forskelle på at køre bil i USA og i Danmark. Der er dog en række små forskelle, som det er en god idé at kende til, inden du tager på roadtrip. Nogle af tingene vil blot genere andre i trafikken, hvis du ikke gør det, ex. ikke drejer til højre for rødt. Andre ting kan resultere i en bøde, ex. hvis du kører udenom en skolebus der samler børn op eller sætter dem af.
Hvor billigt kan det blive? Billeje i USA er billigere end i mange andre lande. Der er også stor forskel på prisen afhængig af, hvor du lejer din bil. Jeg har samlet en masse information om hvor du finder den billigste lejebil og hvad det er for nogle beløb du kan spare, hvis du bestiller de rigtige steder.
Du må gerne krydse grænsen til Canada i din udlejningsbil. For en sikkerhedsskyld, så undersøg med dit udlejningselskab. Tror kun det er i tilfælde af, at du har lejet en speciel bil at du ikke må.
Du må til gengæld ikke krydse grænsen til Mexico i din lejebil. Det gælder for alle udlejningsselskaber og bilmodeller. Det kan være fristende at gøre det, men din forsikring på bilen gælder ikke i Mexico.
Oftest er det besøgende i Californien (San Diego) der er fristet til at tage turen over grænsen. Hvis du er på de kanter, så tag en bustur i stedet.
Biler i USA har et højere udstyrsniveau end du er vant til fra Danmark.
Dette gælder også lejebiler, så du vil ofte opleve et udstyrsniveau i din lejebil, som du ikke ser på almindelige biler i Danmark.
Automatgear, AC eller Klima, fartpilot, satellit radio, touch skærm, baksensor mm. er næsten standard i alle lejebiler.
Radio med lydindgang via USB (til smartphones) og flere strømudtag til ladere er også standard.
Læg dertil endnu mere udstyr hvis du lejer en stor SUV eller luksusbil.
Du kan godt leje en bil i USA og aflevere den i Canada.
Mulighederne er begrænsede (udvalget af bil) og det er ikke fra alle byer/afhentningssteder i USA du kan. Gå ind på udlejningssiderne og søg efter den løsning du har kig på.
Mange udlejningsselskaber har en Fun Collection eller Prestige Collection. Dem finder du ved at gå direkte til udlejeren (Hertz, Avis, Dollar).
Når du nu er i et land der bygger så meget på billisme og bilerne er så billige, hvorfor så ikke leje en bil du ikke kan komme i nærheden af herhjemme?
Her kan du læse mere om mulighederne for at leje special- og superbiler samt pick-ups i USA.
Skal du cruise Highway 1 langs stillehavet eller andre naturskønne områder, så anbefaler jeg helt klart en cabriolet.
To voksne med bagage kan godt være i en Ford Mustang Cabriolet. Selvom det er en cabriolet, så har bagagerummet stadig en størrelse hvor der er plads til bagage til to personer, såfremt man pakker fornuftigt. Jeg har selv haft en Ford Mustang cabriolet et par gange og her kan du læse mere om bagagepladsen i en Ford Mustang.
Her kan du finde information om for/imod i forbindelse med leje af en RV til en roadtrip. En roadtrip i en RV er en anderledes oplevelse end i bil og ikke nødvendigvis billigere. Der er også nogle hensyn at tage i trafikken – specielt i byerne.
Se mere om leje af en RV er noget for dig.
Tesla og andre mærker af elbiler er ved at være almindelige som lejebiler på flere destinationer i USA. Du kan leje Tesla Model 3 og Tesla Model Y på mange af de store destinationer i USA. Her kan du læse detaljerne om leje af Tesla og se eksempler på priser.
Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.
© 2023 Roadtrips ApS – v/ René Frederiksen CVR: 35380329 | All Rights Reserved | Cookie- og privatlivspolitik
71 Comments
Hej Rene
Rene hvor meget erfaring har du med thrifty.com. Vi tænker nemlig på at leje en Dodge Grand Caravan ved dem igennem rentalcars (linket herinde fra) . Vi er 4 voksene og vi vil gerne sætte ordnelig på turen vi Vil lande i Chicago og så kører optil Yellowstone og se de nationalparker deroppe og så rejse hjem ved at stille bilen i salt lake city og flyve til Chicago og hjem derfra igen . Vi havde nemlig problem med sixt sidste gang vi var i usa (Californien (udgangspunkt dengang) med at vi ikke måtte køre mere end til deres nabostat og ikke 2 stater ud, ved du om thrifty har samme regel. Vi har ikke kunne finde noget på deres hjemmeside angående dette
Mvh.
Jesper
@ Jesper
Thrifty har ingen miles/stat begrænsninger i deres leje.
Har nærlæst Sixt for nylig og sammenlignet med de andre og kun Sixt har den begrænsning.
Kun en af de tre sider jeg anbefaler har Sixt på programmet (og sjældent de billigste) og arbejder på at få Sixt helt fjernet fra søgeresultaterne.
Hej Rene
Har du nogen erfaringer med at leje en 4wd enten i SF eller LA, jeg kan ikke finde nogen der er 4 hjulstrukket og det anbefales når der skal køres i Yosemite i vinter mdr. Og lige ledes kende du til brug af sne kæder på leje biler/ hvem der tillader dette?
@ Per
Du kan ikke leje specifikt så du får en 4wd. Du kan være heldig at blandt de SUV’s der står og venter, at der er en.
Snekæder skal du selv sørge for. Du skal købe et sæt hos en forhandler når du har din bil og ved hvilken størrelse du skal bruge.
SUV’s har helårs dæk på, så der er ikke et specifikt tilkøb.
Hvad angår vejenes farbarhed og hvor der er kæde-krav mm. skal du holde dig orienteret på Californiens vejvæsens hjemmeside – http://www.dot.ca.gov
Jeg kørte selv til Yellowstone i slut december et år, hvor jeg også skrev om vinterkørsel: https://www.renefrederiksen.dk/2015/07/28/salt-lake-city-til-jackson-wyoming/
Hej Rene.
Jeg kan se du tidligere har lejet bil gennem turo hvor du var uheldig.
Men har du nogle erfaringer med at leje gennem det.
Jeg overvejer nemlig at leje gennem det, men har lidt svært ved at gennemskue hvad deres forsikringer dækker. Kan se de har en basic og premium, men kan ikke blive klog på det.
Er det noget du evt. ved noget om?
Tak for en super side i øvrigt ????
@ Mikkel
Jeg har ikke erfaring med Turo. Her kan du læse en beretning fra en der har: https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/punktering-pickup-truck/
I bunden af den, har jeg tilføjet min viden om Turo og det du skal være opmærksom på.
Hej Rene.
Først og fremst TAK for en super side med masse af info/svar til min US Roadtrip til sommer.
Jeg har dog et spørgmsål, som jeg ikke kunne finde svar nogen stede overhovedet. Håber du kan være behjælpelig med.
Vi har lejet en 12 seats VAN (Chevrolet Express). Spørgsmål er, er det tilladt, når jeg kun har et alminde B-kørekort.
Det skal lige nævnes, vi er 8 passagerer plus fører (9 ialt).
Håber du kan svare på det. Jeg har forsøgt at skrive til de forskellige firma, so du har linket til, men har aldrig hørt fra dem.
@ Bao
Tak for ros.
Du må genre køre bilen på et dansk b-kørekort.
Havde faktisk nøjagtig samme spørgsmål, så dejligt jeg lige kunne få svar her. Dog har jeg læst, at der er forskel fra stat til stat om man må køre den størrelse bil med et b-kørekort? Vi skal til Orlando og videre til Miami, så ved du om vi der må køre en 12-sæders (vi er 8 personer)?
I øvrigt rigtig brugbar side, så tak for den.
@ Heidi
Til personlig brug, må du gerne kører en 12/15-personers bil på dit b-kørekort (de er samme størrelse, blot ingen plads til bagage i den til 15 personer). Det er først hvis du transporterer personer rundt i forretningsøjemed du skal have noget ekstra i kortet. Men det er slet ikke aktuelt for danske turister, da det er en erhvervsdel man skal tage til sit amerikanske kørekort.
Tusind tak for hurtig svar.
Og igen vil jeg sige, det er en fantastisk side du har, den kommer jeg til at bruge flere timer ved ;-).
Hej René,
Bare lige nogle rosende ord. Super god side med en masse information. Specielt når man tænker på det er “frivilligt arbejde”. Mig og min kone går i øjeblikket og overvejer at planlægge en tur til staterne. Jeg skal nok huske på din side når vi skal bestille og bruge dine links, så du kan få lidt penge for ulejligheden.
Hej Rene og andre USA rejsende som læser med.
Familien og jeg er lige kommet hjem fra 3 uger i Texas. Jeg har nu for 2. Gang lejet bil igennem din hjemmeside/anbefalinger og JEG KAN KUN ANBEFALE AT ANDRE OGSÅ GØR DET.
Vi havde lejet en SUV i 3 uger igennem Thrifty. Vi bestilte med den udvidet forsikring. Det er skønt at vi igennem din hjemmeside for alle lejebetingelserne på dansk. Vi fik nemlig brug for forsikringen, da vi var med i et mindre uheld, hvor en bagfra kørende bil på motorvejen kørte op i os. Bilen fik skader. Politiet var på stedet med det samme og fik udfyldt alle papirer sammen med os. Vi kontakte Thrifty og kørte til det nærmeste udlejningssted og har fik vi udleveret en ny bil i løbet af 5 min. Så vi kunne komme videre på vores roadtrip igennem Texas. Vi har ingen yderligere omkostninger haft vedr. Skaderne på bilen. DOG vil jeg oplyse om at kommende USA rejsende tjekker alle udlejningsselskabernes regler vedr. Betaling af kørsel på Toll-Road. Thrifty tager 12 dollars om dagen! Uanset om man bruger Toll-Road eller ej. Så det blev til mange penge på 3 uger, hvor vi kun kørte på Toll-Road hver anden dag. Vi har tidligere igennem Alamo kun blevet opkrævet de gange vi kørte på Toll-Road – omkring 400 kr.. Denne gang har vi betalt over 1600kr for Toll-Road for 3 uger.
Hilsen Trine Jensen ( som også næste USA tur bruger din hjemmeside )
Hvordan kan man leje handicapbil i USA ? Vi skal til Memphis
@ Flemming
Ved ikke hvad du specifikt mener med handicapbil, men det er muligt at leje biler med plads til kørestole mm.
http://www.mobilityworks.com/Wheelchair-Vans-for-Rent/
Det er dog ikke noget jeg har erfaring med.
Hej René
Først og fremmest vil jeg sige tak for at du gider bruge din tid på at informere os andre omkring emnet.
Nogle venner og jeg overvejer at tage på Road trip startende på vestkysten og helst gerne i et Motorhome. Har ikke kunne finde noget omkring dette her på siden, men har du nogle anbefalinger omkring dette? Jeg tænker på udlejningsfirmaer, forsikring osv. Vi er i alderen 21-23.
På forhånd tak!
@ Sebastian
Tak for ros.
Jeg har ikke noget info om RV’s da jeg ikke har kørt i et.
Jeg ved dog lidt.
Man lejer ikke en RV for at få en billig tur.
En RV er dyrere at leje og meget dyrere at køre end en bil.
Man sparer ikke så meget på overnatning at det blive billigere.
Man vælger en RV fordi man er til camping.
Og så skal man planlægge sin rute lidt anderledes, da en RV ikke gør sig så godt i byer som SF, LA og Las Vegas.
I kan godt leje en RV i jeres alder, men der tilkommer et gebyr på 25 dollars pr. dag pr. person.
Det er det samme som med en bil, men modsat RV kan i finde tilbudspakker med ung chauffør inkluderet for bil, som du kan læse mere om her:
https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/aldersgranse-pa-billeje-i-usa/
De store RV lejefirmaer i USA er http://www.cruiseamerica.com/ og https://www.elmonterv.com
Hejsa. Har prøvet Cruise America for nogle år siden – Ingen problemer der, alt gik nemt og smidigt. Som (så vidt jeg kan se) alle andre har de en selvrisiko på $1000 ved skade. Miles købes i pakker a’ 100 eller 500, eller der afregnes pr. mile (man forudbetaler for et antal miles pr. dag man lejer). Man kan dog få unlimited miles hvis man bruger en af “agenterne” – F.eks. Motorhome republic. Har booket til foråret, og fik lige Kilroy Travel til at give et tilbud – Det viste sig at de var billigst, og de har unlimited miles som mulighed. (Og jeg har altså været hele, HELE internettet igennem mht. priser) Ved ikke lige mht. tillæg når man er under 25, men man kan betale sig fra det meste jo…..
Hej Rene
Tak for et meget informativt website. Har dog stadig et spørgsmål. Kan se at mange af de biludlejnings firmaer som fx Rentalcars benytter har fået ualmindelige dårlige anmeldelser på fx trustpilot bl.a. budget, hertz osv. Er der nogle af de udlejnings firmaer som du vil fraråde. Det lyder til at du har haft gode oplevelser med biludlejning. Men jeg kan kun finde meget dårlig omtale af de selskaber som fx rentalcars benytter.
På forhånd tak:)
@ Heidi
Tak fo rros.
Her kan du se mit svar til et ligende spørgsmål:
https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/trafik-usa-10-ting-huske/comment-page-1/#comment-461754
Hej René.
Først og fremmest ros for din side – den er til stor inspiration og gavn.
Til sommer tager vi afsted på 22 dages roadtrip , hvor er som som følger :
LA-Desert Hot Springs- Havasu- Oatman-Kingman-Hackberry-Seligman, Williams og Grand Canyon.
Herefter går turen til ZION NP, videre ned til Las Vegas igennem Valley of Fire osv.
Efter Vegas er det Death Valley, Yosemite, Sacramanto , SF og videre retur til LA.
Vi har lejet en bil via Cartrawler….. så langt så godt.
Men ser nu til vores skræk at den kun må køre i Arizona, Oregon, Washington, Nevada.
Hvad gør vi ?
Vi skal jo forbi Zion NP – dvs. en tur på ca. 130 km igennem Utah ?
Håber du har et godt råd.
@ Claus
Tak for ros.
På langt de fleste biler er der ikke begrænsninger i hvor de må køres, så har ikke set det du nævner på almindelige biler.
På nogle (specialbiler som sportsvogne og luksus biler) kan der være begrænsning på hvor mange kilometers kørsel der er inkluderet.
Har også set begrænsning på Pick-up Trucks at de kun må køres i de omkringliggende stater til hvor den er lejet.
Hvis det blot er en almindelig bil, så virker det som et tryk fejl i beskrivelsen. De genbruger meget mellem alle selskaberne (og danske tekster er ikke altid lige opdaterede da det er et lille sprog).
Du kan prøve at kontakte dem for at høre nærmere. Hvis det virkeligt forholder sig sådan, kan du afbestille bilen og leje den et andet sted. Kan ikke se det skrevet nogle steder når jeg kigger.
Det er en Tahoe, lejet via cartrawler ( Udlejningsselskabet er SIXT ).
Teksten under “Rental Conditions” på Cartrawler ser sådan ud.
Jeg forsøger mig hos cartrawler………….. men mon ikke man kan luske sig igennem Utah uden ballade 🙂
The rental vehicle may only be used in the state of pick-up and the surrounding geographical area (Region) as specified below
• Vehicles rented in Arizona can be driven to California, Colorado, Nevada, New Mexico, Utah
• Vehicles rented in Californien can be driven to Arizona, Oregon, Washington, Nevada
• Vehicles rented in Connecticut can be driven to Rhode Island, Massachusetts, New York, New Hampshire, Vermont, Maine, New Jersey
• Vehicles rented in Florida can be driven to Alabama, Georgia
• Vehicles rented in Massachusetts can be driven to Rhode Island, New Hampshire, Vermont, Connecticut, New York, Maine, New Jersey
• Vehicles rented in Minnesota can be driven to North && South Dakota, Iowa, Wisconsin
• Vehicles rented in Michigan can be driven to Minnesota, Wisconsin, Illinois, Indiana, Ohio, Pennsylvania, New York, Ontario(Canada)
• Vehicles rented in Nevada can be driven to Utah, Arizona, California, Idaho, Oregon
• Vehicles rented in New Jersey can be driven to New York
• Vehicles rented in North Carolina can be driven to Georgia, South Carolina, Tennessee, Virginia
• Vehicles rented in South Carolina can be driven to Georgia, North Carolina
• Vehicles rented in Texas can be driven to Louisiana,Oklahoma, Arkansas, New Mexico
• Vehicles rented in Tennessee can be driven to Arkansas, Missouri, Kentucky, Virginia, North Carolina, Georgia, Alabama, Mississippi
• Vehicles rented in Washington can be driven to British Columbia (Canada), California, Idaho, Nevada, Oregon
@ Claus
Tror også det går fint at køre gennem Utah.
Du nævner det er Sixt. Det er en mindre operatør i USA så kan være det er deres måde at gøre det på. Har ikke selv hentet bil hos dem, men er opmærksom hvis jeg kommer i kontakt med dem i fremtiden.
Hej René.
Jeg har benyttet mig af de tre udlejningssider som du linker til, men har over nogle måneder ikke set nogle revolutionerende udsving i priserne. Derfor er jeg meget i tvivl om, hvornår jeg skal bide på. Jeg mener at have læst på din side at det kan betale sig at vente, men i en rejsesektion på et stort dagblad stod der at man skulle booke så tidligt som muligt, så det er der ikke enighed om.
En anden frustrationskilde er envejsgebyret. Jeg slipper helt sikkert ikke for det, men det lader til at siderne af og til ændre den måde det præsenteres på. Fx har man i en kort overgang kunne se det i parantes under prisen på RentalCars og på CarTrawler vises det tydeligt som inkluderet i prisen når jeg søger via smartphone eller tablet.
Jeg skal være afsted længe – 60 dage fra Los Angeles til Fort Lauderdale, så derfor er jeg naturligvis meget optaget af at få en god pris. Jeg har stik imod anbefaling forsøgt mig direkte hos Alamo og Sixt, og faktisk fået nogle priser som er markant bedre end søgemaskinerne. Se fx dette screenshot:
http://www.screencast.com/t/D3fjEI81AT
Spørgsmålet er blot om der er noget i forsikringsdækningen, som jeg overser ved evt. at handle direkte??
@ Daniel
Min erfaring er, at det kan betale sig at vente hvis: man blot skal have en almindelig bil og ikke skal afsted i højsæson.
Har selv listet priser henover et år ad flere omgange, og har set hvordan priserne ændre sig. Er i gang med at lave en ny liste med 2016 tal, men her er fra lidt længere tilbage: https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/billig-billeje-usa/
Envejsgebyret er ikke ens præsenteret på alle siderne. Det kan være inkluderet, men er det ofte ikke.
Jeg kan ikke sætte mig ind i alle selskabers forsikringsregler mm. så kan ikke hjælpe med om Sixt har alt med. De sider jeg anbefaler har en samlet forsikring som gælder alle de individuelle selskaber de samarbejder med, så der er stort set kun et sæt regler som skal læses igennem. Der er mange andre selskaber derude, men alle har deres egen måde at beskrive tingene på, så det kan være lidt af et arbejde at sikre sig at man er dækket med de lovpligtige ting.
Super side du har her.
Jeg har et spørgsmål vedr. størrelsen på bil som jeg må leje i Orlando.
Jeg skal til USA med 15 prs. så vi er 16 prs. ialt. Jeg er blevet “bildt ind” at jeg i USA gerne må kører en bil til 12 prs. på mit alm B kørekort. Kan du bekræfte det?
Mvh
Martin
@ Martin
Tak for ros.
Det er korrekt, at du med dit danske kørekort kan køre en bil med 12 pers.
Minibusserne med 9 eller 12 pers. som kan dukke op i søgeresultaterne, må du gerne køre med dit danske kort.
Bemærk, at bilerne er lige store hvadenten det er 9 eller 12 pers. Der er blot plads til bagage i den til 9 pers. hvor bagagepladsen bruges til sæder i den til 12 pers.
Hey,
Virkelig en fed side, som har vist sig meget brugbar for mig, den er gransket til ukendelighed! 🙂
Jeg har bestilt en cabriolet igennem CarTrawler, og det fungerede da også helt fint. Fik i første omgang en reservation hos National. I dag fandt jeg dog samme klasse bil på CarTrawler, men til 2000kr mindre. Så jeg bestilte denne og afbestilte hos National.
Nu er min billeje så hos Budget, og har efterfølgende fået undersøgt lidt mere i krogene omkring Budget, og må nok indrømme jeg bliver lidt bekymret når jeg læser anmeldelserne. Har du (eller andre?) erfaring med Budget, og om jeg bare kan være helt rolig? Er lidt urolig for om jeg nu får den bil jeg har bestilt og om jeg skal stå flere timer og vente på at få en dårlig service.
Ankommer til Miami Lufthavn onsdag d. 17. juni efter kl 20.
På forhånd tak,
Allan
@ Allan
Tak fo ros.
Her kan du se mit svar til Line på et lignende spørgsmål: https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/billeje-i-californien/comment-page-2/#comment-194791
Hej René.
Tusind tak for en fantastisk og hjælpsom side! Du har lige sparet mig for ca. 4000 DKK i billeje, da cartrawler.com havde et tilsyneladende billigere énvejsgebyr inkluderet. Det næstbilligste, jeg fandt på rentalcars.com, krævede et énvejsgebyr på $750. Samtidig tjekkede jeg min rejseforsikring efter din anbefaling, og sørme om jeg ikke havde en selvrisiko der, så den slap jeg også for 🙂 Min datter og jeg tager på roadtrip i 5 uger til sommer fra Seattle til San Diego, og din side er uundværlig i planlægningen, så endnu engang tak!
Mange hilsener,
Sabina
Hej Rene´. Jeg har gennem flere år fulgt dine fantastiske beretninger, og gode tips omkring rejser i USA.
Da vi har en datter i North Carolina, tager vi ofte turen, og må afsted igen i maj 15 . Vi plejer og flyve til Wilmington, med to mellem landninger, for ca. 12.000. Denne gang direkte til Orlando for 7.700, og kun godt ni timers flyvetid med Norwegian.
Det næste er så at finde bil til en fornuftig pris. Har altid brugt Auto Europe, men de var næsten 90% dyrere end sidste år, så igennem din side fandt jeg Cartrawler, og de var fornuftige med en pris på 7.119 for 35 dage, mod 10.881 hos A.E. for en Ford Escape – så tusind tak for linket.
Vi har en GPS til USA, så den kan lånes. hvis du formidler kontakten, og det ikke er i maj/juni 2015 !
Venlig hilsen – og tak – Peder.
Hej Rene
Tak for en god og informationsrig hjemmeside.
Min kæreste og jeg har løbet ind i lidt dårlige oplevelser med Dollar, hvor vi skulle hente vores bil i Philadelphia. De havde den imidlertid ikke da vi ankom (vi havde bestilt en Ford Mustang Convertible eller tilsvarende), og det var først efter fire timer at vi fik vores bil. Denne var så en klasse over vores bil, idet vi fik en Camaro SS. Den har dog kørt 50.000 miles og er fuld af skrammer og buler og lidt rust. Rattet ryster fra 70mph og sidder skævt, og så fungerer selen ikke helt optimalt i førersiden.
Vi har kontaktet rentalcars.com, men de siger at vi skal tale med Dollar direkte. Bilen kommer dog fra Hertz, da det var der at Dollar opstøvede den.
Mit spørgsmål er nu, om du har oplevet lignende før, og om vi mon overhovedet vil få noget ud af at ringe til Dollar? Tror du at de vil kunne give os en anden bil?
Jeg håber at du kan hjælpe med et svar her.
På forhånd tak,
Morten
@ Morten
Jeg har ikke prøvet noge lignende, så har ikke konkret erfaring.
Det jeg har hørt fra andre, som ikke har fået den bil/bilklasse de havde bestilt er, at de prøvede at henvende sig til udlejningsselskabet (i jeres tilfælde Dollars) dagen efter for at høre om de havde fået en bil hjem der passede eller om der var et andet udlejningssted, der havde den bilklasse de oprindelige skulle have haft. Det har løst sig i de tilfælde jeg har hørt om det.
Så som udgangspunkt vil jeg tro det hjælper at kontakte Dollar og forhøre sig.
Hej Rene
Tak for svar.
Vil du så mene at jeg skal ringe til et hovednummer hos Dollar, eller til en filial i den næste storby vi ankommer til?
@ Morten
Jeg har selv prøvet at bytte bil et par gange (men under andre forudsætninger end dig) og der har jeg blot ringet til det 24/7 nummer (landsdækkende døgnnummer) der er på de lejepapirer du fik ved udleveringen. I samtalen med dem fandt vi ud af det, og jeg fik foreslået steder jeg kunne køre hen og skifte bil.
Hej René
Vi fik byttet vores lejebil i Albuquerque, hvor Dollars udlejningsbiks er MEGET bedre end i Philadelphia. Jeg vil på det kraftigste advare folk mod at leje bil i via dollar i Philadelphia, men derimod er der ingen problemer i Albuquerque. Her var de ekstremt service-mindede, og virkelig venlige og kunne sagtens se, at vores bil var helt til rotterne.
Vi fik derfor en nyere Camaro, der kun havde 20.000 km på uret. Det kan måske synes som meget ift. at det er en lejebil, men den kører som en drøm – især ift. den anden!
Mvh. Morten
Hej. Fantastisk hjemmeside som vi benyttede ifbm. Planlægningen af vores 4 ugers tur til USA. Er netop vendt hjem. Vi havde bestilt en bil gennem rentalcars og havde ligeledes dollar som biludlejningsselskab. Dårlig oplevelse idet vores bil heller ikke var klar da vi ankom men vi kunne leje en dyrere bil selvom vi mente den bil de nu ville leje os, var af samme standard som den vi havde bestilt. Vi blev nød til at acceptere den dyrere bil, da udlejeren ikke var til at tale med. De prøvede også at sælge os ekstra forsikringer og benzin hvilket vi afslog. Men den dyrere bil tog vi. Jeg skrev dagen efter til dollar og modtog kort tid efter en mail om at de gav os medhold i en dårlig behandling og at den bil vi nu havde lejet var samme standard som den vi havde bestilt. Vedr. Forsikringer gav de os også medhold i at vi var forsikret som vi skulle. De beklagede meget og vi kom ikke til at betale for den dyrere bil. Så kort fortalt meget dårlig oplevelse med selve biludlejningsstedet dollar og kan ikke anbefales !! Dog var hovedkontoret meget hurtige til at skrive tilbage og gav os som sagt medhold. Jacob
Hej Rene
Det er ikke gode anmeldelser jeg læser, når jeg slår dit firma op. Jeg troede ikke jeg bestilte bilen igennem “Rene Frederiksen”, da jeg brugte linket cartrawler.com, på din hjemmeside https://www.renefrederiksen.dk, som virkede som en uafhængig hjemmeside. Jeg ønsker derfor mine penge tilbageført og annullering af min billeje – men har ikke hørt fra dem endnu.
Synes ikke helt dine erfaringer med leje af bil igennem dine selskaber, stemmer overens med trustpilots anmeldelser: https://www.trustpilot.dk/review/www.cartrawler.com
Mvh. Peter
@ Peter
Jeg har ikke noget med selve udlejningen af biler at gøre. Jeg er ikke en del af CarTrawler og har ikke adgang til deres systemer og kan afbestille bookinger mm.. Jeg har blot en affiliate aftale med firmaet, hvorfor mit navn optræder på papirerne.
For at afbestille er du nødt til at kontakte CarTrawler. Det kan du evt. gøre via deres online systemer. Går du ind på dette link, så kan du selv annullerer reservationen: https://www.cartrawler.com/ct/help-desk/car-rental-consumers-support/booking-manager.html
Jeg er godt klar over at der findes negative anmeldelser af CarTrawler ude på nettet, bl.a. Trustpilot.
Du kan finde negative anmeldelser af stort set alle virksomheder på nettet (inkl. Hertz, AVIS, Dollar, Budget m.fl. hvor bilen skal hentes). Derfor er det vigtigt at understrege, at min side er mine erfaringer. Jeg har ikke haft negative oplevelser de gange jeg har benyttet CarTrawler.
Håber du finder tilfredsstillende billeje et andet sted.
Tak for dit svar.
Jeg har netop ringet til Avis og fået bekræftet at der er reserveret en bil til mig i LAX. Så jeg vælger nok at lade være med at afbestille, men jeg blev da noget nervøs da jeg så anmelderserne med folk der har fået opkrævet mere, hævninger efter de kommet hjem, mindre biler end de havde lejet osv.
Jeg snakkede med en flink Avismand, som kunne bekræfte der vil stå en bil klar til os i LAX, dog lejede vi en Audi A8, men i mailen står der Cadillac CTS. Her ville jeg nok forvente at en tilsvarende bil var en BMW 7 serie, Mercedes S-klasse og ikke en amerikansk bil.
Vi håber alt går som det skal, jeg skal nok komme med en anmeldelser af oplevelsen. 🙂
mvh. Peter
Hej Rene!
Super fed hjemmeside du har dig 🙂
Vi er tre drenge der skal til Californien i næste uge. Den ene af drengene er under 25, hvilket gør at der skal betales det ekstra beløb for ham hvis han også skal køre. Vi synes bare de ca. 1800kr. for 14 dage ekstra er ret dyrt. Men hvem er det egentlig der tjekker om han kører bilen eller ej? Er det “kun” hvis man skulle komme ud for et uheld med ham bag rattet, at forsikringen så ikke dækker, eller kan man også få en bøde af politiet hvis de stopper en og spørger efter papirer fra udlejningsfirmaet?
Tak på forhånd.
Peter 🙂
@ Peter
Tak for ros.
Jeg vil ikke råde jer til at gøre som du skriver. De 1800 kr. er givet godt ud, i tilfælde af noget sker.
Det i betaler for ekstra chauffører er forsikring. Så hvis i sætter en person bag rattet som ikke er registreret til at køre bilen, vil i ikke have forsikring i orden. Det er lovkrav at have forsikring når man kører bil i USA.
Så hvis i bliver stoppet (og det er den uforsikrede der kører) vil der falde en til flere bøder (afhænger af staten) og der kan tilkomme yderliger udgifter fra udlejningsbureauet, da bilens indregistrering kan blive indraget – og så kan jeg forestille mig i får lov at betale for den ekstra chauffør alligevel, hvis det sker.
Derudover, så er der det scenarie hvor i er involveret i en ulykke. Hvis chaufføren ikke er forsikret, så skal der betales af egen lomme. Et er materielle skader, men er der personskader er der udsigt til retssager og udgifter i million størrelsen. En kreativ advokat vil kunne inddrage jer alle i et evt. søgsmål, da i bevidst har ladt en uforsikret køre bilen.
Tænkt helt ud, så vil i også risikerer at jeres egne rejseforsikringer ikke vil dække hvis i kommer til skade i bilen. Hvis forsikringsselskabet finder det overlagt, at i bevidst laver en ulovlig handling ved at lade en uforsikret køre bilen, så er det tænkeligt jeres forsikring ikke dækker.
Hej René.
Tak for masser af gode tips og fif.
Vi er igang med at planlægge en 4 ugers tur rundt i vest USA i motorhome og er kommet lidt i tvivl om vi skal fravælge motorhomen og tilvælge en bil på turen op ad highway 1.
Hvis du skulle vælge hvad ville du så vælge?
På forhånd tak.
@ Tina
I kan godt køre med motorhome på Highway 1. Her kan du se den størrelse som Roald Bergmann kørte Highway 1 i 2012. http://dreaminanddrivin.blogspot.dk/2012/10/motor-home-nummer-to-endnu-bedre.html
Fordi i flere steder vil fylde en del og der ikke kan overhales mange steder på Highway 1, så skal i vise noget mere hensyn og holde ind og slippe andre forbi.
Jeg ved ikke hvornår på turen i skal køre Highway 1, men det vil også gøre sig gældende andre steder på jeres rute (bjerge, nationalparker mm.) så i vil vende jer til det.
Hej Jens
Først vil jeg rose hjemmesiden for god information.
Jeg er i gang med at forberede roadtrip usa nr. 2 og benyttede mig af dine anbefalinger til steder at leje bil. Cartrawler har jeg ikke hørt om før, men tidligere brugt de andre du nævner.
Jeg har fundet nogle gode tilbud hos Cartrawler og kan godt lide at envejsleje indgår i prisen da vi kommer til at aflevere den andet sted end pick-up.
Men da jeg for en sikkerheds skyld søgte på Cartrawler på trustpilot blev jeg overrasket over så dårlige anmeldelser det fik (en score på 1,8 ud af 10) som især gik på skjulte ekstraregninger.
Har du dårlige erfaringer, eller hørt fra andre at at det skulle være tilfældet med biludlejning gennem Carrental ?
@ Morten
Jeg har selv benyttet CarTrawler uden problemer. Største hage ved dem er nok, at de ikke har dansk kundeservice, hvis du skal have noget ændret efter du har booket.
Hvis alt er som det skal være i din bestilling, så er det ikke anderledes and alle andre. I sidste ende er det ikke dem du henter bilen hos, men et udlejningsselskab.
Hvad angår anmeldelser rundt omkring, så læser jeg dem aldrig. Du kan finde negative kommentarer om alt, også de enkelte udlejningsselskaber som ex. Hertz og Avis, så skulle jeg rette mig efter dem, kom jeg aldrig afsted.
Bemærk også, at det er stor forskel på om bilen er lejet i USA eller i et andet land. I USA er alt inkl. når du booker, hvor der er en lidt anden mentalitet ved billeje i sydeuropa og andre steder i verden.