Spar tid på frokosten – og så er det lidt sundere og billigere end at købe dig til alt.
Jeg laver ofte min egen frokost (og nogle gange aftensmad) på mine roadtrips.
Det er ikke nødvendigvis sundere end spise mad på farten (fast food, deli, færdiglavede sandwiches på tankstationer mm.) – det kommer an på hvad du kommer i.
Det er heller ikke nødvendigvis billigere end et billigt fast food måltid (gennemgår prisen nedenfor).
Men det er langt hen ad vejen mere praktisk og fleksibelt og du kan måske spare lidt tid.
På min tur i april 2016, havde jeg fem dage fra Seattle til San Diego. Her valgte jeg at købe ind til min egen frokost og smøre en sandwich undervejs. Og igen da jeg kørte fra San Diego via Death Valley til de store øde strækninger gennem bl.a Nevada.
Mit udvalg på billedet er hvad jeg havde lyst til i øjeblikket (da jeg shoppede i en Walmart kort efter jeg var landet i Seattle).
Hvad koster det?
Udover fødevarerne købte jeg også vita wrap til at pakke min sandwich ind i, og ziplock poser til at pakke sandwich, kød, ost mm i køletasken.
Brød, ost, kød, grønt og sennep kostede 110 kr.
Der var brød nok til 9 sandwiches.
Det er 12 kr. for en sandwich. Lidt mindre end to cheeseburgere ved MacD.
Ved at smøre min sandwich selv, fremfor at købe en færdig fra køledisken på en tankstation, så ved hvad der er i den – og ofte er den mere frisk end ved en købt en fra køledisken.
Den største gevinst ved at gøre dette, er det praktiske i at du kan spise frokost alle steder på din tur.
Der mangler ikke mad-muligheder når du kører ned langs vestkysten som jeg gjorde. Der er ikke langt mellem tingene der.
Men på min anden halvdel af turen, var der flere dage hvor der er langt mellem ting – og det der dukker op ikke er lige interessant at sætte tænderne i.
Skulle det ske at der dukker noget spændende op til frokost, så gemmer jeg min sandwich til om aftenen og dropper turen ud på restaurant.
Og ofte er det her du sparer mest tid.
Skal du ud (køre), sidde ned med kniv og gaffel, og vente på din mad, går der hurtigt nogle timer.
Selvfølgelig skal du ud og spise store bøffer, kæmpe burgere, lokal mad mm. når du er på roadtrip, men en gang imellem er en aften på hotellet mere end rigeligt og to timer sparet på ikke at skulle rode med et restaurantbesøg er ofte guld værd.
Kold køletaske
En anden ting jeg bruger ziplock poserne til, er is til køletasken.
Ikke velset alle steder, men to poser med is som på billedet, er alt hvad du behøver for at holde en dag eller to og er du et sted hvor du ikke kan, så koster en pose is ikke alverden – og holder gerne 2-3 dage (hvis du har en god køletaske som bl.a. den jeg anbefaler).
Hvad med dig?
Har du gjort dig lignende erfaringer med mad på farten eller holder du dig til købte muligheder i supermarkeder og fast food?