Prisen på roadtrip 2013

Tre ugers roadtrip i USA eller Canada er ikke billigt, men ikke nødvendigvis dyr, sammenlignet med tre ugers ferie til andre destinationer. Du har selv stor indflydelse på den endelige pris på din roadtrip, og kan nedenfor se hvad jeg har betalt og hvilke valg du har for at gøre det billigere selv.

Priser på fly, bil og hotel i 2023

Du kan hurtigt få et fingerpeg om en stor del af udgifterne til din roadtrip. Fly, bil og overnatninger kan du undersøge i din research og se om det ligger indenfor dit budget.
I 2023 gennemgik jeg prisen på to forskellige færdigpakkede ture udbudt af rejsebureauer. Jeg søgte så efter enkeltdelene (fly, bil og hotel) i samme tur og sammenlignede prisen. Dels viste det hvad du kunne spare ved at gøre det selv (titusindevis af kroner), men også hvad du kan forvente at grundprisen er på en roadtrip.

Se prisen på fly, bil og hotel

Faste, men ikke låste udgifter

For at tage på en roadtrip er der nogle udgifter du ikke kan komme udenom. Det er udgift til fly, bil, rejseforsikring, overnatning, mad mm., men alle udgifter er variable i forhold til dit budget, komfortniveau mm. og kan justeres i forhold.

USA og Canada er ikke super billige lande at rejse i, men nogle udgifter ligger på et lavere niveau end du er vant til fra Danmark, så budgettet rækker langt. Du får meget lejebil for pengene, benzin er halv pris (eller mindre) end i Danmark, overnatninger er billige og mad er relativt billigt.

Offentligt roadtrip regnskab

Jeg har ført et detaljeret regnskab på mine roadtrips i 2009, 2010 og 2013. Årsagen er, at mange spørger hvad sådan en tur koster og jeg fortæller gerne hvad jeg har betalt for mine ture.

Hvor meget en roadtrip koster kan besvares med et hurtigt total beløb.

En typisk roadtrip på 3 uger for mig koster ca. 25.000 kr. pr. person alt inkl. med to rejsende.

Det beløb gemmer dog på flere variabler som kan justeres individuelt og være med til at gøre turen billigere. Mit totale beløb bør derfor ikke være endegyldigt for om du skal tage af sted eller ej.

Detaljeret roadtrip regnskab

Ved at holde regnskab med alle detaljer omkring min roadtrip, herunder fly, bil, benzin, forlystelser, mad mm., kan jeg nedenfor dels vise hvad alt har kostet, men også give dig nogle input til, hvad du evt. kan ændre for at gøre din tur billigere end min.

Flybilletten til USA

regnskab_2013_flyTuren i 2013 gik til Atlanta. Den foregik i september og flybilletten blev købt 2.5 måned før afrejse. Det var med afrejse fra KBH via Frankfurt ud og Atlanta via Toronto hjem.

Billetten kostede 5969 kr. pr. person.

Flybilletten er typisk billigst 3-6 måneder før afrejse. I dette tilfælde havde jeg ikke holdt øje med billetten tidligere, så ved ikke om den ændrede sig meget til tidspunktet hvor jeg købte. Jeg undersøgte dog alternativer og overvejede at flyve til Washington DC i stedet. Flybilletten dertil, på samme tidspunkt kostede 1000 kr. mindre, men passede ikke med nogle datoer jeg havde planlagt på min tur.

Rejseforsikring

Jeg har en årsrejseforsikring via europæiske som koster 656 kr. (bliver lidt billigere med tiden ved at betale via betalingsservice mm.)

Det gule/blå sygesikringskort dækker ikke i USA og jeg vil ikke anbefale at tage af sted uden en forsikring.
Flere kreditkort har en form for rejseforsikring. Jeg anbefaler du læser alt det med småt og evt. forhører dig ved selskabet inden du læner dig op ad det som rejseforsikring.

Når du afhenter din lejebil bliver du ofte tilbudt at købe ekstra forsikring. Har du lejet via de sider jeg anbefaler, så er alle de lovlige forsikringer inkluderet (skader på bil, skader du gør på andre med bil mm.). Hvis du bliver skadet i bilen, så dækker din egen rejseforsikring og du behøver ikke tilkøbe den du evt. bliver tilbudt.

Medmindre andet står nævnt, var vi 2 personer om at dele de følgende udgifter.

Billeje i USA

regnskab_2013_bil_benzinBilleje for 3 uger kostede kr. 5134.
Det var en mid size SUV (Chevrolet Equinox) som er rigelig stor til 3-4 personer.

Du kan som oftest leje en stor bil med plads til 4-5 personer (Ford Mondeo størrelse) i 3 uger i USA til kr. 5000.

De 5000 kr nævnt som priseksempel. Det afhænger meget af tid og sted.
Juli og august er højsæson de fleste steder og specielt Californien er dyr i den periode.
Prisen kan varierer meget afhængig af tidspunkt. Har du mulighed for at justere din tur en uge frem eller tilbage kan der være mange penge sparet på billeje. Så meget, at det måske kan være en idé at tage afsted på et andet tidspunkt, eller undersøge alternative lufthavne, hvis bilen er billigere der.
Her kan du læse mere om hvordan pris på fly og bil kan hænge sammen.

Er i kun to personer, så er der fin plads i en mid size bil, som kan fås lidt billigere.
Jeg vil dog fraråde small / kompakt / økonomi bilstørrelsen. Den er nok lidt billigere, men bagagepladsen er trang og det er en lille bil at tilbringe 3 uger i.

Benzin på din roadtrip

Benzin, som dækkede 6598 km kørsel, kostede kr. 2634

Havde vi valgt en mere økonomisk størrelse bil (eller kørt en kortere rute), så havde den udgift været mindre.

Benzin i USA koster ca. det halve af, hvad det gør i Danmark.

Overnatninger i USA

regnskab_2013_overnatning21 overnatninger kostede kr. 12.830.
Det er en gennemsnitlig overnatningspris på kr. 611.

Jeg prioriterer beliggenhed forud for pris ved mine overnatninger, men det er muligt at gøre tingene en del billigere end jeg gjorde.
Bemærk, at udgiften ovenfor er for to personer. Alle stederne var det muligt for 4 personer at overnatte for samme pris (et typisk værelse har to dobbeltsenge).

Min billigste overnatning var 42 dollars. Den dyreste var 190 dollars. De fleste var inklusiv morgenmad, som har indflydelse på madbudgettet, som kommer nedenfor.

Her kan du se en mere detaljeret gennemgang af alle mine overnatninger på roadtrip 2013.

Her kan du finde overnatning i: New York, Miami, Chicago, San Francisco, Los Angeles, Las Vegas.

Priser på overnatning i 2023

Her kan der spares mange penge. De fleste hotel- og motelværelser fåes med god plads til 4 voksne. Et motel/hotel i udkanten af byen eller i en mindre by kan fåes til knap $100 – og det uden at gå alt for meget på kompromis med kvaliteten. 4 voksne i et værelse med 2 king size dobbeltsenge til 100$ inkl. morgenmad. Det fåes ikke meget billigere og den mulighed er der næsten overalt i USA.

Jo tættere på bymidten eller en stor attraktion (og ikke mindst i Nationalparker) du kommer, jo dyrere bliver det. Men eks. 180$ for et værelse til 4 voksne er stadig billigt. Hvis du har behov for at spare lidt i budgettet til din roadtrip, så gør det på overnatningen. For mange er bekendtskabet med et motelværelse kun 8-10 timer. Du ankommer sidst på dagen, tager måske ud og spiser, er træt efter en lang dag på vejen, og skal tidligt afsted dagen efter.

Her kan du se hvad jeg betalte for overnatninger på en roadtrip i september 2023.

Se prisen på overnatning

Mad på din roadtrip

regnskab_2013_madDen primære udgift til mad udgjorde kr. 4136 fordelt på:
225 kr. for morgenmad
511 kr. til frokost
3399 kr. til aftensmad (alle inklusiv drikkepenge som er 15-20% i USA).

Dertil kommer en udgift til Walmart (supermarked) som var på kr. 1452.
Den dækker over køletaske, vand, mad, snack mm. købt billigt i supermarkedet for at gøre nogle ting billigere på turen.
Mad i denne post var primært ingredienser til at smøre egen madpakke til frokost og derved holde prisen nede.

Der er også en diverse mad post på kr. 797.
Den dækker over vand, sodavand, sandwiches, snacks, is mm. på farten

Så alt i alt var udgiften til forplejning kr. 6385

Som nævnt under overnatning, så er der penge sparet ved at overnatte med morgenmad inkluderet.
Det koster lidt mere at spise ude hver dag (men fastfood kæderne kan dog gøre det billigt).
Ved at vi havde en køletaske med på turen, havde vi mulighed for at lave vores egen frokost og nogle dage også vores aftensmad.

Mange værelser har køleskab og mikroovn, så du kan spare nogle udgifter ved ikke at skulle ud og spise hver aften. Ud over at spare nogle penge, så spares der også tid på denne måde.

Drikkepenge i USA

Drikkepenge er en del af kulturen i USA. Du vil opleve en forventning om drikkepenge mage steder på din roadtrip. Nogle steder er du måske klar over det, mens andre steder kan være nyt for dig. Størrelsen på forventede drikkepengene varierer og skifter mellem % og faste beløb fra ydelse til ydelse. Følg linket og læs mere om drikkepenge og ikke mindst hvor meget.

Underholdning, entré og forlystelser

regnskab_2013_underholdningDenne udgift dækker entré og udgifter til følgende:

Trolley Tour Savannah: 62
Charleston Tour: 38
Boone Hall Plantage: 40
Biltmore Estate: 118
Grand Ole Opry + backstage tour: 166
Covette museum: 20
Mammoth Cave National Park: 24
Louisville Slugger factory tour: 22
Muhammed Ali Center: 18
Woodsongs: 43
Shenandoah National Park: 15
Ridetur i Shenandoah: 105
County Fair + Demolition Derby: 30
Biograftur: 23
Chimney Rock: 24
Rollerderby i Asheville: 50
Grand Father Mountain: 36
Coal Museum: 41
Dollywood: 128
Hatfield & McCoy: 111
Ruby Falls: 39
Drive-In Biograf: 14

Udgiften var på kr. 6418.

I alt for min roadtrip 2013

Billeje Kr. 5.134
Benzin kr. 2.634
Overnatning kr. 12.830
Mad og drikke kr. 6.385
Underholdning kr. 6.374
I alt: kr. 33.601

Divideret med 2 personer = 16.800 pr. person
+ flybillet (5969)
+ forsikring (656)

Derudover havde jeg en udgift på kr. 836 for en jet-ski tour og kr. 467 for en zip-line tur.

I alt kostede min roadtrip i 2013 kr. 24.728

Jeg vil skønne du med valg af anden flybillet, mindre bil, kortere rute, billigere overnatning og en mere økonomisk tilgang til mad, vil kunne sænke prisen med kr. 3000-4000.

Det kan opnås med en mere detaljeret planlægning hjemmefra. Vores tur 2013 bar meget præg af, at vi ikke havde lagt så stramme linjer og mange overnatninger blev nærmest booket dag for dag, hvilket kan hæve prisen.

Lommepenge

Til udgifterne ovenfor skal du lægge dit personlige forbrug til souvenirs.

chart_2013

Er roadtrips dyre?

25.000 kr. er mange penge. En roadtrip i USA og Canada er ikke en billig ferie og en tur de færreste tager på ud af det blå. Det er en tur der spares sammen til, men også en tur som planlægges lang tid i forvejen. Det betyder du kan sprede udgifterne ud over en længere pariode. Køber du eks. flybilletterne 6 måneder forud eller tidligere, så er udgiften ude af sind men mest af alt, så kender du prisen og vil bedre kunne arbejde med et budget. Det samme gælder billeje og andre udgifter der kan ordnes på forhånd.

Se prisen for min roadtrip i 2009.
Se prisen for min roadtrip i 2010.

Se hvad andre har betalt for deres roadtrip

Facebook gruppen for Roadtrip i USA kan du se eksempler på, havd andre har betalt for deres roadtrip.

Bestille selv eller hos rejsebureau?

Der kan være mange penge sparet ved at planlægge og bestille din rejse til USA og Canada på egen hånd. Rejsebureauer kan være fine i nogle sammenhænge, men for de fleste vil en tur til USA eller Canada bedre kunne betale sig at sammensætte selv. Jeg har samlet eksempler på hvor meget du kan spare ved at gøre det selv.

Opdateret 16. jan 2024

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

56 Comments

  1. Hej Rene,
    Du skriver, at man nemt kan leje en bil for tre uger til omkring de 5.000 kr. Min kæreste og jeg planlægger en roadtrip til USA mellem juni og august, og når jeg tjekker billeje på de forskellige hjemmesider du anbefaler, kan jeg se, at det koster ca. 14.000-15.000 kr. for 4 uger. Gør jeg noget forkert i min søgning, eller skyldes den en del højere pris, at der er tale om højsæsonen?

    God dag.

    1. @ Amanda

      Prisen varierer lidt rundt om i USA afhængig af årstid (sæson).

      Du kan leje en fin bil i Miami tre uger i juli til 4500-5500 kr.
      San Francisco er dyrere med 5800 kr.

      Kan du være fleksibel med din tur og rejse 29. juni, så koster samme bil i San Francisco 3800 kr. for tre uger.

      Priserne ovenfor er fundet via de links jeg har her på siden.

      Dette er for en stor størrelse almindelig bil.

      Vælger man en større bliver det dyrere.
      Og er man under 25 år bliver det også dyrere – https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/aldersgranse-pa-billeje-i-usa/

  2. Hej René.

    Tak for en masse god information.

    Jeg og 2 venner skal til USA i 3 uger til september i forbindelse med vores 30 års fødselsdag. Den overordnede plan er at køre fra Seattle til Los Angeles, gerne med en smuttur til Vancouver Island.

    Jeg har hørt flere steder fra, at det smarteste er at booke de fleste overnatninger hjemme fra – hvordan plejer du at gøre det? Vi vil nemlig helst “winge” den og bare finde overnatninger løbende.

    Har du desuden erfaring med at tage krydse grænsen mellem USA og Canada i udlejningsbil, som vi vil gøre hvis vi tager færgen fra Seattle til Vancouver Island?

    Mange hilsner,
    Simon

    1. @ Simon

      Tak for ros.

      Her kan du læse hvordan jeg gør i forbindelse med overnatning:
      https://www.renefrederiksen.dk/roadtrip-turen-gar-til-usa/overnatning-usa/

      Her kan du læse hvordan det foregår når du krydser grænsen til Canada fra USA i bil (som er hvad i gør med færgen):
      https://www.renefrederiksen.dk/2017/07/10/krydse-graensen-til-canada-lejebil/

      Her kan du læse hvordan det foregår med bil fra Canada til USA:
      https://www.renefrederiksen.dk/2018/06/10/estevan-i-canada-og-graensen-til-usa-i-bil/

  3. Hej Rene
    Endnu en gang tak for en super hjemmeside!
    Du har et sted skrevet noget om betalingsveje, men nu kan jeg ikke finde det.
    Men jeg kan huske, at det var lidt uklart.
    Sidste år modtog jeg en regning fra biludlejningsfirmaet på kørsel på en betalingsvej. Jeg havde slet ikke opdaget, at jeg kørte på en betalingsvej.
    Så mit spm er nu: Hvordan kan jeg undgå det?

    1. @ Niels

      Du kan undgå betalingsveje hvis du har en GPS der kan indstilles til at undgå betalingsveje eller bruger Google Maps som GPS, hvor du også kan slå det fra.
      I nogle områder er det svært at undgå betalingsveje da der er mange af dem, og alternativerne kan tage ekstra lang tid.

      Jeg har ikke et samlet sted om betalingsveje, da det foregår lidt forskelligt fra område til område.

      Jeg har skrevet om betalingsveje i forbindelse med billede i de områder det er relevant.

      I nordøst (Chicago-Boston-New York-DC-Chicago) er det ez-pass. Det kan du læse mere om her: https://www.renefrederiksen.dk/billig-billeje-new-york/

      I Florida er det SunPass. Det kan du læse mere om her: https://www.renefrederiksen.dk/billig-billeje-miami/

      1. Så er jeg her igen.
        Jeg har netop modtaget en regning fra Thrifty på et par hundrede kroner. Det er tredje gang på 3 ture at jeg gør det. Og jeg har hver gang slået “UNdgå betalingsveje” til, o g jeg har på intet tidspunkt bemærket, at jeg er kørt ind på en Toll Road.
        Det begynder sgu at være irriterende.
        Denne gang kørte jeg fra DC til N og S Carolina, Virgina mv.

  4. Hej Rene,
    Tak for en super insprerende side.
    Er kørt lidt fast i min rejseplanlægning. Vi påtænker at tage til Usa i Juli (2 voksne og 2 børn), planen var at flyve til SF og derefter følge den klassiske rute, inkl San Diego, og så flyve hjem fra vegas 16 dage senere. Nu har jeg dog erfaret at det er langt billigere at købe en returbillet til og fra SF (istedet for en enkelt til SF ud og en enkelt fra Vegas hjem), og det betyder jo så at vi skal køre strækningen fra Vegas tilbage til SF. Vil 3 dage være ok til denne strækning?, og hvad vil du mene er det vigtigste at se?
    Vil en overnatning i death Valley være nok og skal vi så køre til yosemite i et hug og tage en overnatning der??

    1. @ Rikke

      Tak for ros.

      3 dage fra Las Vegas til San Francisco er perfekt.

      Kom tidligt af sted fra Las Vegas og kør til Death Valley.
      Stop forbi Dantes View, Zabriskie Point, Badwater, Artist Drive og stop forbi Furnace Creek til frokost.
      Kør gennem Death Valley til Lone Pine. Her kan i køre op til Whitney Portal og få en vild udsigt på vejen derop og ned.
      Ved Lone Pine er også hvor i kan se en række ikoniske klippeformationer.
      Kør op til Bishop og overnat.
      Fra Bishop kører i til Yosemite og over Tioga Pass til Yosemite Valley, hvor i overnatter og kører til SF den sidste dag.

      Du kan finde alle stoppene på dette kort: https://www.renefrederiksen.dk/oplevelser-i-californien/

  5. Hej René

    Super fin side, den svarer på et hav af spørgsmål!

    Jeg kunne godt ønske mig en tur ad den rute du har planlagt på vestkysten. San Francisco, LA, Las Vegas da vi er meget naturminded – har du nogle opdateringer at se på den tur siden 2013?

    Min største bekymring er økonomien – min rejsepartner skal virkelig slide og slæbe i det for at nå de 25.000 kr. Jeg har set mig lidt omkring og flybilletter ligger nu i prislejet 3500 (vi skal afsted i uge 33, 34, 35 år 2018).

    Tænker du det kan lade sig gøre med den mest økonomiske bil vi kan finde samt flybilletter til 3500?
    Vi er storforbrugere af Airbnb (..og telt hvis det ikke skal være løgn).

    Hendes mål er pt. 20.000 kr, jeg overvejer at spæde lidt til da jeg har pengene.

    Mvh. David

    1. @ David

      På kortet her, over Californien, kan du finde en masse oplevelser som er plottet ind.
      https://www.renefrederiksen.dk/oplevelser-i-californien/

      3500 lyder billigt for fly.

      Bil vinder i ikke så meget på økonomisk, ved at gå ned i størrelse. Der er ofte ikke mange hundrede kroner til forskel mellem en lille og næste størrelse. I kommer til at tilbringe meget tid i bilen, så jeg vil vælge en størrelse hvor i kan være bekvemt og have alt bagagen i bagagerummet. En Ford Fusion størrelse vil være fint.

      Udgiften til benzin er minimal og der henter i ikke noget ved at gå ned i størrelse.

      Der hvor i kan spare penge, er på overnatning. Som du kan se af siden, så er det ikke svært at finde overnatninger til 50-70 dollars pr. nat, inkl. morgenmad når i kommer uden for byerne.
      Camping er en mulighed for at gøre det i samme prisleje (25-45 dollars for en campingnat), men i skal også investerer i telt og soveposer mm. medmindre i tager det hele med hjemmefra.

      Airbnb er ikke en nødvendigvis en besparelse de fleste steder, men en anderledes oplevelse at få med hjem.

  6. Hej Rene
    Vi er 5 voksne, der er ved at arrangere en tur til Florida til juli næste år.
    Vi har fået et bureau til at hjælpe med at arrangere, da vi ikke synes, at vi selv kan overskue det.
    Vi skal afsted 20 dage i alt, og turen slutter med 1 uges krydstogt ud fra Miami. Vi har fået et tilbud på kr. 135.000 for 5 voksne, som dækker fly, hoteller, billeje og krydstogtet. krydstogtet er incl mad og drikkevarer.
    Jeg ved selvfølgelig godt, at du ikke kan svare 100%, men bare et hurtigt bud, hvordan lyder denne pris så for dig? Er det helt hen i vejret?

    1. @ Anne

      Det kan jeg ikke svare på.

      Hvis du kender til hvad de enkelte dele koster hos bureauet (fly, bil, hotel), kan du hurtigt tjekke om du kan gøre det billigere selv ved at slå disse ting op på de sider jeg anbefaler.

      Økonomisk kan man stort set altid gøre det billigere selv. Og der kan være mange tusinde kroner sparet. Spørgsmålet er så blot, om man hellere vil betale tusindvis (og nogle gange titusindvis) af kroner for ikke at skulle booke et hotel selv.

      Her kan du se eksempler på hvad der kan være sparet ved at gøre det selv – Spar penge på rejsen til USA & Canada.

    2. Vil anbefale at i selv booker det hele, det giver større frihed til selv at bestemme samt evt. Improvisere undervejs.
      Husk på krydstogter er sodavand og alkoholiske drikke normalt ikke inkluderet.

    3. Hej
      Vi var afsted 3 voksne og et barn på 10 i 19 dage
      4 dage i New York
      7 dage i ocean city hvor vi boede gratis ved bekendte ( bil leje )
      2 dage i Washington og fly ned til Orlando for resten af turen ( billeje )
      Vi var inde alle de steder man skal de forskellige steder incl Disney og Universal Studio med fasttrack
      Total med alt 111,000 kr
      Vi havde Jysk Rejsebureau til at ordne fly hotel og billeje

    4. Hej Anne
      Vi var 4 afsted (2 voksne + 2 børn) med lidt højere dollarkurs end den nuværende i 2015.
      Vi havde 21 dage i Florida, og vi havde ikke vild luksus, men boede mange gode steder og gjorde det for omkring 70.000 ved at booke det selv. Det var i “dansk” højsæson (tænker mest på flybilletpris).

      Du kan se her hvad de enkelte ting kostede
      https://larsensbudgetrejser.wordpress.com/2016/08/10/det-kostede-turen-2/

      Det er ikke svært, men kræver selvfølgelig at man bruger lidt tid på og sætter sig lidt ind i tingene

  7. Hej René

    Super spændende blog indlæg, jeg står selv og prøver at arrangere et roadtrip til USA næste sommer, og finder denne side meget inspirerende. Jeg har lige et spørgsmål angående billeje, jeg kan se du fandt en suv til 4-5 personer for lige over 5.000 kroner for 3 uger, jeg er lidt interesseret i at høre hvor, og hvem igennem du lejede denne?
    Vi er alle under 25, så der er vel et ekstra gebyr på, men er der også ekstra gebyr på hvis man alle skal have adgang til at kunne køre i bilen?

    Mvh Frederik Skov

    1. @ Frederik

      Tak for ros.

      Jeg fandt den via de billeje sider jeg anbefaler her på bloggen.

      Alle under 25 år skal betale ekstra hvis de skal køre bilen. Det er forsikring man betaler for og springer man det over er det ikke kun ulovligt, men der kan også komme millionerstatninger ud af det for evt. personskader (crazy retssager er jo nærmest normen i USA) som du ikke har nogen personlig forsikring der dækker.

      Det er muligt at gøre det lidt billigere for personer under 25 år. Det kan du læse mere om under Aldersgrænse på billeje.

      1. Hej rene…
        Det er altså ikke så billigt at leje bil i 3 uger som du beskriver alle steder man søger ligger prisen fra 8000 og op for 3 uger og fx Nissan pathfinder…

        Mvh Thomas

        1. @ Thomas

          Nissan Pathfinder er nummeret større end Jeep Grand Cherokee. Dem har jeg ikke priseksempler på, da det er en meget stor bil. Mine eksempler er kun i alm. SUV som er rigelig stor til de fleste.
          Et hurtig kig på priser i maj 2017 viser en Ford Escape til 5100 kr og en Jeep grand Cherokee til 6500 kr.

      2. Hej rene.
        Min store drøm gennem hele mit liv nærmer sig en realitet..
        Min kone og jeg påtænker at tage på en tur til Amerika næste år i skolernes sommerferie. (2-3 uger) vi kender nogle som har hus i Illinois og i Florida som vi må benytte.
        Vi vil rigtig gerne opleve Chicago, men også gerne Miami, ft lauderdale. Er det realistisk at kunne nå det hele på 3 uger hvis vi lejer en bil?
        Er der nogle ting vi skal se/opleve på vores vej fra Chicago til Florida?
        Tanken er at vi flyver til Chicago, og til Dk fra Miami.
        Vi er nye i den her slags rejse, så er der noget vi bør gøre anderledes…?
        Vi vil gerne se både byliv, strand og natur.

        Mvh. Stefan og Mira

        1. @ Stefan

          Både og. Hvis i både skal bruge dage i et hus i Illinois, dage i Chicago og dage i Miami, så er der ikke megen tid til at køre.

          Den direkte rute har oplevelser i Indianapolis, Louisville, Bowling Green, Nashville, Chattanooga, Atlanta, Orlando, Ft. Lauderdale, Miami.

          Hvis i har tiden til at afvige fra den korte rute, er der flere muligheder.

          Klik på kortet på forsiden og se hvilke oplevelser jeg har haft i de stater i vil igennem.

          Naturmæssigt er denne del af USA ikke særlig varieret og der er ikke de store ikoner at køre efter. I skal derfor være vilde med kultur, mad, musik og skæve oplevelser for at denne del vil være en oplevelse for jer.
          Af samme årsag anbefaler jeg ikke denne del til førstegangsrejsende. Det er den klassiske rute på vestkysten som 9 ud af 10 forbinder med en ægte USA oplevelse (https://www.renefrederiksen.dk/den-klassiske-roadtrip-pa-vestkysten-i-usa/). Chicago til Miami er så en tur man kan tage 3. eller 4. gang, når man er forelsket i landet.

          Når i lejer bil i Chicago og afleverer i Miami bliver turen også dyrere: https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/envejsgebyr-billeje-usa/

  8. Kære René.

    Meget informativ side – mange tak!

    Min kæreste og jeg har købt (billige) flybilletter til Florida og tænker at køre tværs over og flyve hjem fra San Fransisco (vi planlægger 4 uger i alt). Hotel/motel/mad er jeg ikke så bekymret for, men mere valg af bil til så lang en tur. Jeg har været inde på rentalcars og prisen på en midsize ligger på omkring de 7.000 kr og opefter. Jeg har hørt, at man skal passe på med at lade sig narre med at betale toll charge up front hos udlejningsselskaberne, da det er meget dyrere end, hvis man selv står for det.

    Har du nogle tips hertil?

    Vh Sebastian

    1. Lad endelig være med at spare på en ordentlig bil, i og med i skal tilbringe så mange timer i den. Bilen er en stor del af oplevelsen på et roadtrip.
      Jeg ville personligt gå efter premium, SUV eller Convertibel.
      Vi har lejet en Premium (fx chrysler 300) i 3 uger for 6000kr (alamo) i september. Dette incl. ekstra chauffør, div forsikringer og minimal selvrisiko. Det er fra Seattle.

    2. @ Sebastian

      Tak for ros.

      Jeg har ikke et kort svar til toll roads, men du kan læse et tidligere svar her:

      https://www.facebook.com/roadtripiusa/videos/10154324635086996/?comment_id=10154324695186996&reply_comment_id=10154325999121996&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R9%22%7D

      Du skal også være opmærksom på, at der tilkommer envejsgebyr for bil lejet i Florida og afleveret i Californien. Det kan godt blive rigtig dyrt (500-1000 dollars). Det kan du læse mere om her: https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/envejsgebyr-billeje-usa/

      ———-
      Dit bidrag er værdsat og jeg vil sætte stor pris på, at du benytter mine links når du bestiller bil og overnatning på din roadtrip.

  9. Kære Rene.

    Super side du har her. Hvordan er reglerne med et mobile home? Må man parkere hvor man har lyst i Nationalparkerne, når man altså har betalt entrance fee?
    Og må man holde på rastepladser generet? Og er det noget der generelt frarådes sikkerhedsmæssigt?
    Alt det bedste

    1. @ Jens

      Tak for ros.

      I må parkerer med et mobile home på de samme rastepladser og parkeringspladser som alle ander. Flere steder i nationalparker kan man ikke “bare” holde ind i vejkanten. Man må kun holde på de afmærkede pladser af hensyn til trafikken.

      I må ikke overnatte på rastepladser og parkeringspladser i Nationalparker, og generelt ikke på rastepladser i USA.

      Der er ikke noget decideret farligt med et mobile home. Det er dog et meget større køretøj end en bil, så man skal være lidt mere forsigtig.
      De mobile homes du kan leje kan fint køre ind i nationalparker (kan være enkelte veje/strækninger der er undtaget), men et mobile home passer ikke så godt ind i storbyerne, og det kan være en udfordring at finde parkering i byerne.

      1. Ikke for at være irriterende, men blot for at undgå evt. misforståelser for rejsende. Dem man kører rundt i på 4 hjul hedder Motorhomes i USA. Et mobile home er containere, som har en fast adresse. Dem man som regel ser i såkaldte trailer parks. De kaldes vel mobile homes, fordi man kan løfte dem på et lastbil og fragte dem fra sted til sted. Men det er en decideret bopæl.

        Så det giver nok flere relevante hits at google motorhome, frem for mobile homes, hvis man gerne vil på køreferie i USA.

        🙂

  10. Hej René,

    Vi har før brugt din hjemmeside i forbindelse med den klassiske roadtrip (Cali, Nevada og Arizona), hvilket vi har været sindssygt glade for, da din side er helt fantastisk og man kan finde svar på de fleste af ens spørgsmål – Så tak for det! 🙂

    Nu har jeg lidt blandede spørgsmål, som jeg håber at du vil være behjælpelig med.
    Vi skal nemlig endnu engang afsted på roadtrip – denne gang er udgangspunktet Miami, da vi skal besøge nogle bekendte der de første par dage. Vi er afsted i ca. 23 dage ialt.
    Hvad ville være en god rute derfra at køre? Og hvad skal man se, når man er i det område?
    Vi havde lidt overvejet at køre mod New orleans, da vi begge har hørt at dette skulle være en fantastisk by, dog er vi meget åbne for forslag.
    Er der iøvrigt andet vi skal være opmærksomme på generelt? Ift. at vi kun har kørt cali, nev og arizona, som nok er en del mere “turist-venlig”, hvis man kan sige det sådan 🙂

    På forhånd tak..
    De bedste hilsner fra Rikke og Katja

    1. Hej Rikke og Katja,

      jeg har rejst sådan omtrent i den zone nogle gange nu, så her er mit indspark:

      JA til New Orleans. Ubetinget. Den har meget at byde på. Hvis I er der i april eller senere, vil jeg anbefale at glemme alt om alligator-ture i Everglades (Miami) og i stedet tage en Swamp tour med f.eks. Cajun Encounters[1]. Jeg har prøvet begge dele, og det rige og spændende dyreliv i Louisiana’s sumpe var fantastisk at høre om.

      New Orleans byder også på pragtvillaer i byen og gamle plantagehuse ikke så langt udenfor byen. Og så er der jo musikken. Uanset om man er til funk, jazz, soul, blues eller rock kan man finde noget der. Jeg vil altid anbefale at komme lidt væk fra turistzonen Bourbon Street og i stedet besøge Frenchman Street. Der er også turister, men det er turister med smag. Og de lokale kommer også i Frenchman Street.

      Jeg vil også anbefale de store forlystelsesparker omkring Orlando. Er man bare lidt Harry Potter-fan, bør man ikke gå glip af Harry Potter-området i Universal Islands of Adventure. Det er meget veludført (og så får man en farligt masse andet med i bonus). Man kan let bruge halvanden uge bare på Universal-parkerne og Disney-parkerne i Orlando, men så er de fleste også ved at gå død i den slags 🙂

      Jeg har en personlig favorit, som er lidt off-beat: Dolly Parton’s fødeby, Pigeon Falls, Tennessee. Det er en meget underlig og sært charmerende by – og så kan man benytte lejligheden til at komme omkring Blueridge Parkway og evt. Grandfather Mountain.

      Læs også om oplevelser i sydstaterne på Renés rejseberetninger fra 2013: https://www.renefrederiksen.dk/category/roadtrip-13-sydstater/

      [1] http://www.cajunencounters.com/

  11. Hej Rene

    Har fulgt dig med jævne mellemrum, da jeg synes at du får formidlet oplevelserne godt ud.

    Vi lander i Denver og kører ud i Rocky Mountains videre mod Vest Yellowstone , derfra til Cody, “så kommer der lidt hul i oplevelserne” inden vi når Rapid City .
    Jeg er bekendt med Little Big Horn, Wounded Knee, med ellers er det lidt småt med det.

    Har du nogen viden/erfaring om det område.

    Andre input om den planlagte køretur er velkommen (vi vil læse dem undervejs) da vi rejser allerede
    26/6-15

    Vh. Flemming

  12. Hej Rene

    Først tak for en super god side!
    Jeg har et spørgsmål ang. mad budget. Min kæreste og jeg rejser 14 dage til LA til september, men vi er lidt i tvivl om hvor meget vi skal beregne til at bruge på mad og drikke/snacks pr. dag ca., og hvordan prisniveauet er?
    Håber at høre fra dig.
    Venlig Hilsen

    Line Karlsson

    1. @ Line

      Tak for ros.

      Jeg kan ikke sige det mere præcist end de tal jeg har oplyst i artiklen under mad.

      Det er nemt af finde priser på ting. Gå på supermarkedssider som walmart.com og tjek priser på daglidagsting og på sider som chilis.com for at se menuen og priser på restaurantmad.

  13. Hej Rene,

    Super lækker side.
    Min kæreste og jeg planlægger et roadtrip på ca 20-21 dages varighed ved vestkysten fra midten.
    Ruten er ikke lagt endnu.
    Vi bliver 2 og vi kan finde flybilletter (tur/retus LAX) og bil til omkring 12.000-13.000.
    Vores smertegrænse for to personer er 40.000. kr.
    Er det overhovedet realistisk eller er det for skrabet? Og er det måske bedre at korte varigheden ned?

    Mange hilsener Sarah

    1. @ Sarah

      Til 3 uger vil jeg anbefale den klassiske roadtrip rute på vestkysten. Den indeholder alle de klassiske oplevelser som man forbinder med en roadtrip – med plads til egne tilføjelser.

      Hvad angår budget, så tror jeg godt i kan komme derned, men det kræver lidt research. Et af de steder der kan spares er på overnatningerne. I mit regnskab lå jeg omkring 100 dollars pr. nat. Det kan sagtens arbejdes ned til 80, og måske endnu længere ned. Det vil dog nok betyde nogle fravalgmht. at overnatte inde i nationalparkerne, men tjek priserne inden i giver op.

      Maden kan der også justeres på, da i kan lave noget af den selv.

      Oplevelser er til gengæld et sted jeg ikke synes i skal spare. I skal ikke fravælge en attraktion eller andet pga. budget. Så hellere bo billigt.

      Der er ikke så meget sparet på bil (inkl. benzin) og fly ved at gøre turen kortere. Det er overnatning, mad og oplevelser der kan spares på ved at gøre turen kortere. Jeg vil dog lave regnestykket først, for det kan være at de ekstra dage kan bruges til at komme fra a-til-b, overnatte billigt på motel mm. så det ikke vælter budgettet. Det efterlader plads i programmet til få de oplevelser i gerne vil have med hjem.

    2. hej Sarah

      Min kæreste og jeg var sidste år i september 15 dage i USA på vestkysten. Vi brugte med alt omkring 27000kr for os begge to, dette excl. shopping (tøj, sko osv.).
      Vi gav 3700kr pr. Flybillet, med et kort stop i Heathrow med American Airlines fra CPH.
      Billeje gav vi omkring 3500kr for (ford mustang cab. Som vi havde fra vi landede til vi lettede).
      Vi boede billigt og simpelt og ikke specielt centralt i LA og SF (på moteller.) Men det var nu ikke noget problem. Vi var også i San Diego hvor vi boede på et godt hotel til ganske få penge. Lad være med at booke noget hjemmefra, kun til første overnatning og evt. Til SF (det er en meget dyr by at bo i). Oftest kan det bedst betale sig at booe fra fx Booking.com eller hotels, for at få den billigste pris (der er gratis WIFI på MacD), vi oplevede oftest at prisen var et par hundrede kroner dyre, ved at komme ind fra gaden end ved at bruge søgemaskinerne.

      Vi var i LA, Las vegas, grand C, kørte igennem death vally og yosemiti, SF og San Diego, men gjorde nogle stop ned langs kysten i de forskellige byer. Vi kunne godt have brugt noglr dage mere, så tror det er fornuftigt med 3 uger 🙂

      God tur!

      1. Hej Heidi,

        Tak for din meget informative besked. Det er rart at høre, at man kan gøre det forholdsvist billigt. Jeg synes de fleste, som skriver om deres ture har nogle meget høje budgetter (hvilket sikkert også er fedt), men har hele tiden tænkt, at det måtte kunne gøres billigere.

        Vi har købt billetter og bestilt bil nu, og så må det koste det det koster. Vi håber selvfølgelig at kunne gøre det inden for budget, men går det lidt over, så er det sådan det er.
        Og hvorfor skal vi ikke booke hotel hjemme fra, hvis det er dyere at komme ind fra gaden?

        Mange hilsener

        Sarah

        Jeg er så heldig, at jeg har familie i SF, så der sparer vi penge på overnatning. Det er virkelig heldigt.

        Hvordan har I fået Mustang til de penge? JEg tænker selvom kursen er højere i dag, er det godt nok billigt.

        1. Hej Sarah

          Er næsten sikker på der menes at det er billigere at bruge søgemaskinerne når i er på farten (evt aftenen inden) end at gå ind på et hotel / motel og bede om et værelse :0)

          Håber i får den fedeste tur

          Jesper

          1. Min erfaring er at kommer man efter 20.00 og er der rigeligt med ledige værelser – og er man høflig og charmerende og en anelse insisterende – så er der den billigste måde. Men så løber man også risikoen for udsolgt.

            Det giver også en fleksibilitet at man kan beslutte sig for et andet overnatningssted i løbet af dagen. Det har jeg tit haft glæde af.

        2. Hej igen

          Vi bookede bil igennem Alamo – ingen problemer overhovedet. Der går shuttelbusser til/fra deres kontor i LAX.

          Nu har i booket fly, men ellers så er der mange tusinde kroner at spare ved at undgå at rejse i juli og august. Pt. Kan man komme til LA i september for knap 3500kr pr mand uden lang transfer.
          Vedr. Hoteller, så synes vi, at det er synd at låse sig alt for fast på bookninger under sådan et roadtrip, idet man kan komme til steder, hvor man synes, at man gerne vil have mere tid eller steder, som bare slet ikke lever op til forventningerne.
          Ligeledes kan man være heldig, at de gode hoteller smider ledige værelser op til få penge. Og man kan altid finde et sted at sove, der er masser af muligheder.
          Vi oplevede et par gange, at vi ville booke en ekstra nat og når vi så gik i receptionen, var det dyrer end på booking.com, hvorfor vi så lavede vores reservation igennem dem. Receptionisterne kunne ikke give os det til samme pris, hvilket jo er lidt dumt, for de betaler jo hver gang man bruger søgesiderne og booker igennem dem.

          Vi sparede også en del ved, at morgenmad fx. Var frugt og en joughurt fra supermarkedet, frokosten en sandwich på Subway (skal i på længere ture, kan det anbefales at tage en med, for jo længere væk man er fra civilisationen, jo dyrer bliver tingene 😉 ), havde altid vand, sodavand mv i køletasken. Så vores madbudget var ikke så stårt. Den største post er helt sikker overnatninger, mener jeg regnedd ud vi havde et gs. på 500kr ca. pr.nat, dvs. 250kr pr. Mand – ikke vildt og voldsomt, men løber alligevel op 🙂
          Der er mange gratis oplevelser, bare den storslåede natur og indgangen til nationalparkerne er også billige 🙂

          (Beklager stave/trykfejl – ipaden og jeg er ikke altid lige gode venner 🙂 ).

      2. Hej 🙂

        Er der mulighed for at se jeres rute mm?
        Vi er ved at planlægge helt samme tur

  14. Hej René

    Vi planlægger roadtrip fra Boston til Miami i hele julimåned. Vi er to voksne og to børn (9 og 6 år).

    Vi budgettere med ca.80.000 alt inkl.

    Kan det lade sig gøre og har du i øvrigt nogle gode råd eller bemærkninger til ruten?

    De bedste hilsner

    Martin

    1. @ Martin

      Hvad angår budgettet, så tror jeg de 80k er ok. Bil og overnatninger bliver ikke dyrere af, at i er fire i forhold til det regnskab jeg har lagt ud med to personer. Flybilletten æder det meste. Mad bliver ikke dobbelt så dyrt med fire personer, men regn med 1/3 oveni. Indgange til diverse aktiviteter kan også spise en del.

      Det i skal være mest opmærksom på, med ruten ned af østkysten, er hvor lang tid i egentlig ikke har til den. Hvis i vil nå Boston, New York, DC og Miami, så forsvinder måneden hurtigt. For at få noget ud af Boston – minimum to overnatninger.
      NYC – en lille uge.
      DC – to overnatninger.
      Miami vil i sikkert på stranden i, så tre overnatninger.

      Det er to uger alene i overnatninger (hvis ikke mere, afhængig af hvad i er til og har planlagt).

      Selve ruten fra Boston til Miami er ikke uoverkommelig på to uger. Her kan du se et ruteforslag. Den er på 17 dage.

  15. Hej Rene. Først en stor ros til di hjemmeside. Det giver allerede svar på en del spørgsmål. Når tilbage til sagen. Vi er en familie på 2V og 2 teenagere (16,13) der planlægger en tur til Østkysten sommeren 2015. Vi regner med at bruger 4 uger på turen. Gaber vi over for meget hvis vi vil starte i Florida, køre fordi Washington, Niagara Falls, Boston og slutte af i NY?? Planen er i hovedtræk 1,5 uge i Florida incl. Orlando og parkerne og 4 dage i NY. Resten der imellem er åbent for forslag. PFT Michael

    1. @ Michael

      Tak for ros.

      4 uger på østkysten er god tid, specielt fordi i starter et sted og slutter et andet. Husk på det typisk gør flybilletten lidt dyrere og der kommer envejsgebyr på bilen.

      Mit ruteforslag er dette: http://goo.gl/maps/pkfqr

      Det tager jer forbi Savannah og Charleston, videre op til Blue Ridge Parkway og via den op til Shenandoah National park. Derfra ind til Washington DC. Afsæt to hele dage til at se de store ting.

      Fra DC via Amish Country ved Lancaster og op til Niagara. Sørg for at overnatte i Niagara så i ankommer tids nok til at komme i Cave of the Winds på USA siden (på Goat Island) og så gå over på Canada siden om aftenen og se vandfaldene med farver på.

      Videre til Boston. Kræver 2-3 dage og så endelig ned til NYC. Kniber det lidt med dagene, kan i måske skære en eller to fra i Florida.

  16. Hej. Vil høre af hvis jeg skriver til dig min rute kan du så anbefale nogle steder vi skal se…. for så vil jeg sende dig min rute det er første gang vi skal afsted 2 voksen og et barn på 6 år.

  17. Hej René
    Hvor er det en flot hjemmeside du har lavet – stor kompliment. Vi er et ægtepart på 70 og 67 år der planlægger Roadtrip til USA i 2015. Var af sted i 2010 på Vestkysten. Denne gang vil vi gerne opleve Nashville, Memphis og New Orleans. Vi regner med 4 uger og afrejse ultimo august – tænker klimaet er mere behageligt på den tid. Vi kan få flybilletter gennem et bureau til 11.000 tur/retur KBH/Atlanta med kun 2 transitophold af kortere varighed. Hører gerne dine kommentarer til selve ruten, kan den gøres på 4 uger, tidspunktet og flybillet/bilprisen. Har kigget på en Kia Forte til 7.019 for 30 dage.
    Venlig hilsen
    Kirsten

    1. @ Kirsten

      Tak for ros.

      Hvis flybillet er prisen for to personer, så lyder det helt fint.

      4 uger til at dække det område du nævner er rigeligt.
      Fra Atlanta er der tid til en god roadtrip ture som dækker Savannah/Charleston i øst, Blue Ridge Parkway i nord, Memphis og New Orleans i vest og lidt gulf kyststrækning i syd.

      Her er en grov rute, hvor der er plads til mere udfoldelse i de fleste retninger: http://goo.gl/maps/Apwjx

      Hvis i er ude efter behageligt klima, så er tidspunktet ikke det bedste. August er varmt (se skema for Memphis her) men værst er nok den høje luftfugtighed på den årstid.

      Prisen på bil lyder også fornuftig. Dog er tommelfingerregel at biler bliver billigere jo tættere du kommer på lejetidspunkt, med undtagelse af højsæson og specialbiler.
      Jeg lejede selv en større bil end jeres (SUV) i Atlanta i september 2013 og betalte kun 5100 kr (for tre uger) Ville have kostet det samme som jeres mindre bil, for 4 uger. Den blev lejet 1.5 måned før jeg skulle bruge den.

      1. Hej René
        Tak for dit hurtige svar. Hvilke måneder vil du så anbefale til Atlanta, Memphis etc. Jeg forstår ikke illustrationen i dit link. Vi har ikke mulighed for at rejse i marts, april og juni. På linket Best time to go er gnm. temp. i New Orleans min. 24 og max. 31 i september med 10 regnvejrsdage i september.
        Jeg kontaktede Rental Cars i DK og blev oplyst, at der er prisgaranti – således, at booker du i 2014 og prisen så stiger i 2015, er du sikret. Såfremt prisen falder i 2015, får du penge retur ved at kontakt Rental Cars.

        1. @ Kirsten

          April til oktober har fint vejr i det område i vil til. Jeg nævnte det med den høje luftfugtighed, da du skrev august i dit spørgsmål. Var der selv i august og varmen + fugtigheden kan være træls, men fugtigheden aftager jo længere hen på året i kommer.

          Jeg var der start august til Elvis Week. Værd at overveje hvis muligheden er at rejse på det tidspunkt.

          1. Hej René
            Har du egne erfaringer eller hørt om andres erfaringer med at køre i Mobil Homes i USA og prisniveauet for at leje en sådan.

            VH
            Kirsten

          2. @ Kirsten

            Jeg har ikke selv kørt i en endnu (derfor er der ikke noget info på min side) men du kan finde masser af info ude på nettet.

            Hvad angår pris, så er det dyrere at leje end en bil. Noget af det sparer du så på overnatning, men husk på, at det ikke er gratis at overnatte i et mobile homes. Typisk 30-60 dollars for en nat på campingplads.

            Derudover så er et mobile home dyr i benzin. Regn med 3-7 km/l.

            Nogle af de store udlejere er http://www.cruiseamerica.com/ og http://www.elmonterv.com/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada