Du kan finde godt vejr til din roadtrip året rundt i USA. Landet har fire årstider, men det er ikke lige udbredt (med masser af sne og ufremkommelige veje) alle steder.
Roadtrip om vinteren
Er planen at tage af sted i december/januar, så er mulighederne for sol begrænset til Florida (hvis du vil over 20 grader).Du kan dog nemt undgå sne i masser af stater om vinteren, hvis det er det du vil, bl.a. Californien (langs kyst og syd), Nevada (over det hele), Arizona (Sedona og syd på), New Mexico (Roswell og syd på), Texas (stort set hele staten), Louisiana (hele staten), Alabama (hele staten), Gerogia (hele staten) m.fl.
Når du kommer lidt længere mod nord om vinteren, så er der mange steder det bliver koldt (frost) men der falder ikke så megen sne, fordi det er ørken og prærie uden for regnsæson.
Grand Canyon er et af disse steder og selvom du har været der om sommeren, så er det ikke en gentagelse om vinteren. Kulden, og forhåbentlig lidt sne, ændre oplevelsen – og specielt lyset (hvis der er sne).
Vinter i nationalparkerne
De to nationalparker flest kommer i forbindelse med, hvor vejret spiller en rolle, er Yosemite (Californien) og Yellowstone (Wyoming). Yellowstone lukker helt for adgang om vinteren (for biler – du kan komme derind på andre måder). Nedlukningen starter i Oktober og åbner først igen til maj – og helt åbent i juni.
I Yosemite National Park lukker vejen på tværs af parken (Tioga Pass), men Yosemite Valley er åben året rundt. Tioga Pass lukker som oftest i november og åbner igen i maj eller juni.
For begge – og andre nationalparker om vinteren, bør du holde øje med informationer på deres respektive hjemmesider for opdateret info.
Vinterdæk på lejebilen
SUVs og ex. Dodge Grand Caravan har alle helårs dæk (all weather tires) så lej sådan en, hvis turen går til USA om vinteren. Så slipper du for at skulle betale ekstra for vinterdæk. Du vil typisk også kunne vælge en bil med 4×4 / awd, så lidt mindre bekymring.
Du skal dog være opmærksom på om området du kører i har regler for snekæder. Det skal du undersøge lokalt hos den stat du skal køre i. Google statens navn og DOT (Department Of Transportation). Det er typisk i områder med bjerge det er et krav – ikke kun at have dem i bilen, men også specielle steder du skal monterer dem på bilen.
Roadtrip til foråret
New York ligger på højde med Rom, så stort set alle stater syd for, får foråret at føle før vi gør i Danmark. Det betyder du allerede i vinterferien eller til påske, kan tage til USA og få nogle lune/varme oplevelser med hjem.
Variationen i naturen og højdeforskellene i bjergene, gør at du kan opleve sne/kulde, forår/spirring og varme på en kort tur.
Blue Ridge Parkway er et af de steder, hvor du næsten kan stille dit ur efter en forårsoplevelse og se foråret komme og blomsterne springe ud.
Det sydlige Texas er et andet af disse steder. Jeg har været i Texas om foråret flere gange og ser tit biler parkeret langs rabatten på de store highways, hvor folk er stået ud for at fotograferer de prægtige blomstermarker. Et sjænldent syn på disse kanter, da der bliver så utroligt varmt om sommeren. Her er lidt om blomster-ture i Texas.
Forår og start sommer er tornado sæson i USA. Det er dog typisk ikke de steder som flest danskere tager på roadtrip på den årstid – Kansas, Oklahoma, Missouri og stater der omkring. Men fordelen med en roadtrip er, at du kan køre udenom/væk hvis du ender i et område med dårligt vejr.
Der er ekstrem vintervejr og snefald i USA, og mange af de høje bjergpas åbner ikke får slut forår/start sommer – bl.a. Tioga Pass i Yosemite. Så går turen til Yosemite fra november til maj/juni, så husk at tjekke vejforholdene.
Sommer og roadtrips
Sommer i USA er bare varmere og mere ekstrem end i Danmark. Som nævnt ligger New York på højde med Rom, så temperaturen i hele USA er højere end i Danmark. Der er også ekstremer med høj luftfugtighed og stegende hede.
Der er garanti for godt vejr lige meget hvor du tager hen på roadtrip om sommeren i USA. Og er vejret ikke godt hvor du er, så kan du altid køre et andet sted hen – men steder som Californien, Nevada og Arizona er garant for godt (varmt) vejr om sommeren.
Der er nogle myter omkring det ekstremt varme vejr i USA og kørsel i bil. Mest kendt er Death Valley, hvor flere bliver nervøse i forbindelse med varmen og lejebilen. Det kommer jævnligt op at der kan være problemer med det, men det er ikke tilfældet. Noget du kan læse mere om her: Bilkørsel i Death Valley
Men vejret i USA kan også (flere steder) være noget kedeligt, træls noget som vi kender det fra DK og byer langs kysten har et mere omskiftelig vejr. Vejret i bjergene, ex. Rocky Mountains, kan også skifte hurtigt og gøre en god dag træls, men som regel er der underholdning nok at tage sig til på en roadtrip – også selvom det regner.
Efterårets roadtrip
Der er typisk godt vejr i USA længere hen på efteråret end i Danmark (fordi landet ligger længere mod syd end Danamrk).
Så ingen problemer i at benytte efterårsferien på en tur til New York og smutte rundt i t-shirts og shoppe lidt.
Jeg har været afsted flere gange i september og har ikke oplevet af vejret var dårligere end ellers (havde 40+ i Death Valley og Las Vegar i september).
Fordelen ved at skubbe turen til ex. September er, at du kommer udenfor højsæsonen og kan finde billigere flybilletter mm.
Der er ting at rejse efter i USA på alle tider af året. En af de helt store om efteråret, er Fall Foilage (bladenes skiften til efterårsfaver). Det er specielt østkysten hvor det er stort. New England er et mekka for dette og turismen stiger i området til denne begivenhed (hvorfor det kan være lidt dyrere at tage dertil når Fall Foilage er på sit højeste). Fall Foilage i New England.
En mindre kendt strækning til Fall Foilage, er Shenandoah National Park og Blue Ridge Parkway.
Det er højdeforskellene og de forskellige mikroklimaer og fauna, der gør en Fall Foilage tur til en farverig og spetakulær oplevelse.
Napa Valley er også populær om efteråret. Ikke pga. Fall Foilage, men pga. høsten. Der er altid åbent for vinsmagninger i Napa, men om efteråret kan du virkelig fornemme det er et vinområde med en sødlig duft hængende over området fra de modne druer – og så er der alle mulige drue-høst-festivitas at rejse efter.
Hvordan er vejret hvor du skal hen?
Her kan du se den årlige gennemsnitstemperatur, max temperaturer og nedbør for en række at de populære destinationer i USA.
Atlanta
Boston
Chicago
Death Valley (Furnace Crek)
Denver
Flagstaff
Grand Canyon Village
Houston
Kansas City
Las Vegas
Los Angeles
Memphis
Miami
Nashville
New Orleans
New York
Orlando
Portland
San Diego
San Francisco
Seattle
Tucson
Yellowstone National Park
Yosemite National Park
For at se vejret andre steder eller den aktuelle vejrudsigt for hvor du skal hen, så gå til Weather Base.
Hold øje med vejret på din roadtrip
Hvis du har en smartphone, kan du holde øje med vejret på din roadtrip.
Det er en god idé at gøre dette allerede inden du tager afsted.
Du kan tilføje de 5-6 største byer/stedet du skal til, så du løbende kan følge med i hvordan vejret er på destinationen.
Når du tjekker vejret på din smartphone om morgenen fra Danmark, så ser du nattetemperaturen i USA eller Canada.
Når du tjekker vejret om aftenen fra Danmark, kan du se dagsvejret i USA eller Canada.
Klikker du ind under de individuelle steder, kan du se mere detaljeret vejr info og udvikling henover dagen.
Når du er afsted på din roadtrip, er disse også gode, da du kan se et par dage frem og se hvad der venter dig (info kan varierer afhængig af, hvilken vejr app du benytter – billederne er fra Apple iPhone standard vejr app).
Hjælp med at hjælpe andre
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com
Hvis du synes om indlægget, så vil jeg sætte pris på en vurdering nedenfor. Du skal blot klikke på det antal stjerne du synes det fortjener. Du er også velkommen til at give en like på Facebook. På forhånd tak.
40 Comments
Hej Rene
Super fed side du har 😉 Benytter den rigtig tit til inspiration og hjælp, så tak for det 😉
Jeg har lige været inde og se din beskrivelse af vejret i Florida og Sydstaterne. Kan se det ligger omkring en 28-30 grader i gennemsnit.
Min mand og jeg har en drøm om en roadtrip i motorhome i juli/august med vores datter på knap 1,5 år til den tid. Jeg har et spørgsmål mht. luftfugtigheden. Nu ved jeg ikke om du har været der på det tidspunkt.
Tror du det vil være et kæmpe problem? Jeg er godt klar over det er varmt, men er det uudholdeligt varmt og især for vores datter? Det har vi lidt svært ved at tage stilling til, så tænkte hvis du lige havde lidt erfaring på det område, kunne vi meget godt bruge det 😉
På forhånd tak for svar 😉
MVH. Marie
@ Marie
Tak for ros.
Luftfugtigheden er på sit højeste i de måneder. Mellem 80 og 100 %. Om i, eller jeres barn kan holde til det ved jeg ikke, men de fleste kan. Man vænner sig lidt til det, og må bare accepterer at svede når man er udenfor.
Hej Rene
Vi påtænker at tage afsted til vestkysten (San Francisco, las vegas, Los angeles) i februar-marts.
Vi er meget tvivl om hvordan vejret er på dette tidspunkt, er det generelt meget koldt på denne rute eller kan man opleve godt vejr? Hvordan oplever du disse måneder derover?
Mvh Daniel
@ Daniel
Du kan finde temperaturer i byerne i kommer forbi via link i artiklen.
Der vil være køligt/koldt om natten og de højeste temperaturer vil være ude ved kysten.
I kan ikke krydse Yosemite National Park på det tidspunkt pga. sne, men det er også den eneste udfordring med sne i vil få.
Hej
Når man ser på gennemsnitligt nedbør i juni og juli i Florida, kan man få det indtryk, at det er en dårlig idé at besøge denne stat i skolernes sommerferie. Ved du hvordan nedbøren kommer – er det masser af regn i kort tid eller ligesom i DK hvor der regner lidt i lang tid?
Mvh Kathrine
Masser af regn i løbet af kort tid og som regel om eftermiddagen.
Hej Rene
Tak for en fed side med mange gode råd osv!
Min kæreste og jeg skal på vores første roadtrip til oktober næste år (2017). Der er lang tid til så vi har god tid til at planlægge:)
Vi vil helst 14 dage af sted, men vi tager gerne 3 uger hvis det er nødvendigt. Vi har en mio. spørgsmål så du vil nok løbende få spørgsmål fra os, håber det er ok:)
Det første spørgsmål er relateret til denne del af din side, nemlig tidspunktet på året vi skal af sted på. Vi vil meget gerne uden for høj sæsonen, ikke pga prisen, men pga færre turister osv.
Vi tænker sidst september, først oktober.
Vi regner med at tage en tur på øskysten, hvor vi bla. vi se Great Smokey Mountains. MEN nu læser jeg lige på din side omkring Fall Foilage og der vel derfor vil være mange flere mennesker end vi har lyst til.
Har du erfaring med Great Smokey nationalpark og antal af turister både der og generelt på østkysten i efteråret?
Er der et bedre tidspunkt at tage afsted på?
Kan vi skrive en mail til dig, eller på facebook omkring de løbende spørgsmål der dukker op, eller har du ikke tid/lyst til dette?
Glæder mig til at høre fra dig:)
@ Jesper
Jeg synes i prioritere og planlægger forkert.
Planlæg ud fra de oplevelser i har lyst til.
I vil altid møde mennesker.
At lægge turen uden for højsæson vil betyde der er færre mennesker i naturen og endnu færre turister, men i vil altid møde mennesker – og specielt i alle storbyer.
Hej Rene
Kan godt se min besked kunne misforstås en del. Vi var i New York sidste september, så vi har ikke noget imod mange mennesker på den måde.
Jeg vil bare helst ikke holde i kø for at få en p plads ved forskellige nationalparker og vil helst heller ikke have at der er flere hunderede mennesker ved hvert stop på vejen, hvor der er noget at se:)
@ Jesper
Det kommer i heller ikke til at opleve. Der er kun en håndfuld nationalparker hvor det er aktuelt og ingen af dem ligger på østkysten. Og heller ikke aktuelt på denne tid af året.
Hej Rene.
Vi overvejer et roadtrip til januar. Det skal være den klassiske Californien tur med Las Vegas og Yosimitee.
Jeg kan se du længere oppe siger, at det sagtens kan lade sig gøre der, men er Yosimitee åben i januar og er det fremkommeligt? Og hvad med de øvrige steder på ruten er det til at komme rundt i den periode.
@ Mikkel
I vil ikke kunne køre via Tioga Pass (fra Death Valley gennem Yosemite til SF) gennem Yosemite pga. sne, men ellers vil der ikke være nogle problemer med at køre den klassiske rute i januar.
Fordi Tioga Pass er lukket, skal i fra Death Valley køre syd om Sierra Nevada bjergene via Bakersfield mm.
Der kan komme sne enkelte steder, men typisk ikke så meget at det lukker ned, ex. Grand Canyon.
Dog altid en god idé at holde sig opdateret med road conditions i de nationalparker i skal besøge.
Derudover, så vil i også skulle holde øje med vejenes fremkommelighed i de områder der falder sne. Det gøres via DOT. Det kan du se lidt om i dette indlæg: https://www.renefrederiksen.dk/2015/07/28/salt-lake-city-til-jackson-wyoming/
Hej René.
Hvad ville du sige til en lille rundtur San Francisco – LA – Las Vegas i slutningen af december?
Jeg spørger til vejret, da vi er i tvivl om det er en dum tid af året at gøre det på?
Vi har set på vejrstatistikker og er klar over, at der kan være ned til 5 grader om dagen.
Hvad er din erfaring med vejret i december?
Mvh Randi
@ Randi
Det kan i fint.
Jeg har selv været de samme steder til nytår. Så længe du er klar over hvad vejret kan blive og du tager dine forholdsregler, er der ingen problemer i at tage afsted på den årstid.
https://www.renefrederiksen.dk/category/roadtrip-12-nytar-las-vegas/
Tak for den skønneste side og hvor har vi brugt den meget i forhold til at vi planlægger vores først USA (Californien) tur her til April.
Kan se du skriver der er rimeligt lunt i April. Kan vi nøjes med sommertøj i kufferten og en sweaters til turene fx Gran Canyon og diverse eller hvordan ser det ud??
Vi havde også tænkt os at leje en cabriolet eller er det lige koldt nok? Det er midt april og den knap den første uge i maj
Mvh Laila
Hej Laila,
Jeg vil mene at sommertøj, en varm sweater og så måske lidt regnstøj bør være dækkende i april. Men det afhænger naturligvis lidt af, hvor meget i planlægger at være væk fra bilen.
Hvad angår cabriolet: Jeg har rejst i Californien og omegn på fire forskellige ture på i alt 13 uger. Af dem har de fire uger været i almindelig (stor) bil, fire uger i SUV, to uger på Harley og tre uger i cabriolet.
Cabriolet’en var lidt en drengedrøm, så den lejede jeg på de første tre uger af min bryllupsrejse sidste år. Og det gør jeg nok aldrig mere. Det var sjovt, bevares, at køre rundt i Yellowstone med taget nede, og man kunne virkelig nyde naturen rundt om os, men det var også noget bøvl, for vi var nødt til at smide kufferterne ind på bagsædet, mens taget var nede, og så kunne vi ikke rigtig gå fra bilen uden at køre taget op og lægge bagagen i bagagerummet.
Dertil kommer, at det er upraktisk og nogle gange ligefrem ubehageligt at køre med kalechen nede på transportstykkerne (highway). Og dem er der alligevel typisk en del af. Man BEHØVER nok ikke køre så meget highway, som vi gjorde i vores cabriolet, men så skal man planlægge en kortere tur end vores 5000 km, i hvert fald (San Francisco -> Yellowstone -> Page -> Flagstaff -> Grand CAnyon -> Death Valley -> Vegas -> Kings Canyon -> San Francisco).
Ugerne på Harley (I skove, bjerge og dale nord for SF) var faktisk mere håndterbare, for da kunne vi efterlade meget af bagagen hos udlejeren og kun tage det med, vi lige skulle bruge, mens vi var på to hjul – men det kræver jo kørekort til sådan en 🙂
Jeg vil afgjort anbefale at køre i en stor bil. Det er klart det mest komfortable og det, der giver mest frihed. Skal der sidde voksne mennesker bagi er en SUV et fornuftigt valg, men man skal sikre sig, at man sidder godt bagi – vi har både haft en “vinder” og en “nitte” på den konto.
Men altså: Jeg kan sagtens leve mig ind i drømmen om en cabriolet, forstås. Bare husk at planlægge og pakke efter det. Og overvej om det er muligt at køre cabriolet på noget af turen og “almindelig bil” på resten.
mvh. Peter
Hov, lad mig lige tilføje: Jeg kørte i cabriolet i juli/august. Det kan være det er lige køligt nok i april.
@ Laila
Tak for ros.
Jeg klarede mig i marts sidste år i shorts og t-shirts i LA og Las Vegas.
Men tag en langærmet med. Der kan blive koldt i ørkenen om natten – og hvis i kører op i bjergene kan der stadig være lidt vel køligt. Også om dagen.
Men et par lange bukser og en trøje/let jakke er rigeligt.
Husk Yosemite typisk er lukket for gennemkørsel i April.
Det er ikke for koldt til en cabriolet. Taget kan køres op, og så er den som en almindelig bil.
Det er korrekt det Peter skriver med bagagen. Man skal begrænse sig medmindre man er OK med at benytte bagsædet.
Til den klassiske rundtur på vestkysten, synes jeg helt klart ulemperne opvejer det positive – specielt også når det er jeres første tur.
Her kan du se mere om bagagepladsen i en cabriolet: https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/lej-cabriolet-i-usa/
Hej René :o)
Tak for din rigtig fine side. Har fået mange timer til at gå med at surfe rundt og samle inspiration.
I fællesskab med min kæreste er jeg i sving med at stykke en plan på en USA-roadtrip sammen. Planen er indtil nu følgende:
Vi vil rejse i 3,5-4 måneder med start i august 2016.
Vi vil starte nord-øst, sandsynligvis omkring Boston og tage turen i hele vejen ned til Florida (i lejebil).
Herfra har vi to muligheder (i hvert fald som har været på tale):
1. At KØRE vestpå fra Florida til Californien (hvis der er mulighed for særlige oplevelser på turen)
2. At FLYVE vestpå fra Florida til Californien (hvis der ikke er mulighed for særlige oplevelser på turen)
På vestkysten er udgangspunktet at følge denne rute:
http://travels.kilroy.dk/transport/road-trip/road-trips-i-usa/vestkysten
Er der noget du vil tilføje/anbefale til denne rute – og noget som du ville undlade?
Hvis vi starter i august og rejser i 3,5-4 måneder må hjemrejsen falde et sted ultimo oktober. Med den tur, vi har i tankerne, vil vi så med ro i sindet kunne lade vinterjakken blive hjemme, eller vil vi skulle forberede os på kolde dage?
Og så det spørgsmål, vi er allermest i tvivl om svaret på: Hvor lang tid er det værd at bruge de forskellige steder? Jeg ved, det er et relativt abstrakt spørgsmål, men et fingerpeg i en eller andet retning vil være guld værd.
Med venlig hilsen
Louise Erichsen
Hej Louise,
Det lyder som en fantastisk måde at bruge et efterår. Jeg er misundelig.
Hvis I havde en måned eller måske halvanden til rådighed ville jeg anbefale jer at beslutte jer for enten øst eller vest. Vi ser tit folk, der gerne vil se alt i USA på en måned, og det er en rigtig dårlig ide.
Men I har god tid, så jeg vil anbefale at køre rigtig, rigtig meget. USA er et land, der bedst opleves fra en bil – selv om jeg har lumske planer om at prøve en længere togtur næste gang jeg skal derover 🙂
Jeg synes at forslaget fra Kilroy er okay, men skipper nogle af mine egne favoritter i Vest. Jeg ville afgjort sørge for at får Bryce Canyon med og vil også anbefale derfra at køre op gennem Utah til Yellowstone National Park. Det er en lang omvej, men turen er smuk og parken er det hele værd. Fordi bisonokser, svovlsøer, geysere og den slags 🙂
Jeg ville gå efter en model a la:
3-4 uger på østkysten. Vær opmærksom på at I kan ramle ind i orkan-sæsonen i den sydlige ende af ruten, hvilket kan tvinge jer til at ændre ruten spontant. Vær derfor ikke bundet af for mange reservationer her og der.
En uges afslapning et sted ved den mexicanske golf – man bliver træt af at køre og har godt af at koble helt af et stykke tid.
To uger på at krydse igennem til Las Vegas. Landskaberne er meget forskellige. Fra Golfstaternes sumpland til Texas’ prærier og ørkenerne længere vestpå.
Brug nogle dage i New Orleans og omegn. Brug nogle dage omkring Austin. Brug nogle dage i Big Bend (Texas). De to sidste har jeg ikke prøvet selv, men René bliver ved med at vende tilbage dertil, så de må kunne noget. Kør via Page, se Lake Powell og Grand Canyon og prøv at lande i Las Vegas en søndag eftermiddag – så kan I bo billigt på luksushotel og koble af indtil priserne stiger igen torsdag-fredag stykker. Måske med en endagstur til Death Valley lagt ind (gå ikke glip af udsigten fra Dante’s View, som ligger i den østlige ende).
Derfra op til Bryce Canyon og nordover gennem Utah til Yellowstone og så vestpå til kysten, hvor I bør opleve coastal redwoods. I behøver ikke gå ind i en park – de står der ved vejen og er så pisseimponerende, hvis bare man kører 50-100 miles nord for San Francisco.
Og så kan I jo køre sydpå ad Highway 1. Den fører jer over Golden Gate Bridge og ind i San Francisco. Derfra er der masser af gode råd. Jeg ville personligt ikke bruge for meget tid på Los Angeles, der er ret kedelig (de kendte gemmer sig alligevel bag høje hække), men fortsætte ned til San Diego og måske endda spadsere over grænsen ind i Mexico og kigge lidt på Tijuana.
Jeg håber at forslagene kan være lidt til inspiration. Når I har en ide om en overordnet rute, kan I klikke på de enkelte stater på Renés kort og læse om hans oplevelser de steder. Der er masser af inspiration der.
mvh. Peter
@ Louise
Tak for ros.
Ture over flere måneder er svære at rådgive om, da der er mange muligheder – men man skal også begrænse sig, for at have tid til oplevelserne.
Man skal altis rejse med en langærmet, men vinterjakkerne kan i godt lade ligge hjemme.
Det i skal planlægge omkring, er at både Yosemite og Yellowstone lukker slut oktober/start november.
Kilroys rute er lidt kort. Her kan du se en mere detaljeret en. Den er som udgangspunkt god til en tre ugers tur.
https://www.renefrederiksen.dk/den-klassiske-roadtrip-pa-vestkysten-i-usa/
Den kan fint udvides med 2-3 uger, så der er tid til San Diego og turen op omkring Yellowstone, hvor der også vil være tid til bl.a Bryce Canyon og flere dage i byerne.
Jeg er enig med peter i, at det nok er en god idé at bruge tid på østkysten og så flyve på tværs (eller omvendt).
Husk på, i kun kan være i USA i 90 dage ellers skal i søge om visum.
Hmm… Jeg skrev nu lige det modsatte: At med den tid til rådighed ville jeg køre tværs over og opleve New Orleans og Texas på vejen 🙂
@ Peter
Sorry 🙂
Hvis de holder sig til 90 dage, så vil to kyst oplevelser nok være bedst.
Hvis de får visum, og har 4, så er der tid til at køre på tværs. Texas er en overset perle og man kunne køre derfra og op gennem Colorado til Yellowstone og ned til Grand Canyon igen (via Bryce) og tage den klassiske rute.
René og Peter – tak for super gode råd 🙂
Har forsøgt mig med at tegne en grov rute ind i Google Maps – her er dog en begrænsning på hvor mange destinationer, man kan vælge. Har I mon et forslag til hvor man gratis kan tegne (og gerne gemme) en rute?
Et nyt spørgsmål er dukket op: Hvilket slags bil vil I foreslå os at leje? Jeg hælder nok mest til en af de større og mere robuste biler med god plads, mens min kæreste synes ‘vi da bare selv skal kunne være der’. Hvad er jeres erfaring med køretøj på så lange rejser?
@ Louise
Bing tillader flere markører, så det er jeg selv begyndt at bruge mere.
Der er også roadtrippers.com, hvor man kan lave ruter.
Jeg er enig med Peter, at det kan betale sig at vælge en lidt større bil. I kommer til at tilbringe meget tid i bilen, så god plads og bekvemmeligheder er en fordel.
I de mindste biler vil i måske have problemer med at få plads til alt jeres bagage + køletaske i bagagerummet og skal benytte bagsædet. Det undgår i også ved at vælge en større bil.
Nej, Google Maps har desværre gjort det sværere at tegne gode ruter 🙁
mht. Bil synes jeg at prisforskellen fra lille til stor bil er så lille, at man lige så godt kan tage den ekstra luksus. Man skal jo sidde der i mange timer.
Hvis man lige nu lejer en bil til tre uger i april i San Francisco gennem AutoEurope, koster en compact ca $925 og en family size $970. Det er ikke besparelsen værd, synes jeg.
Kære René
Tak for at have brugt tid og kræfter på denne fantastiske blog – har været til stor hjælp.
Jeg planlægger en road trip fra San Francisco til Key West, hvor jeg blandt andet vil køre på Highway 1 og route 66 gennem stater som fx Arizona, New Mexico og Kansas.
Jeg havde egentlig planlagt at tage af sted den 30 december, men har hørt fra nogle, at det kan være meget barskt i vintermånederne at køre nogle steder.
Mit spørgsmål går dels på om vejforholdene i vintermånederne er gode nok i disse stater (som er noget af det nordligste på min rute), men også på om det ville være federe at vente med at tage af sted til fx april? Er en sommer-Road trip MEGET federe, eller kan man sagtens få en masse godt ud af at tage af sted i december?
(Spørger til din personlige mening, er klar over at det selvfølgelig også er en smagssag).
Venlige og taknemmelige hilsener
Nicolai Quist
@ Nicolai
Tak for ros.
Du vil fint kunne køre nævnte strækning i januar uden de store udfordringer.
Det er først når du forlader LA og kører ind i landet, at der bliver rigtig koldt og der er risiko for sne.
Der kommer dog ikke meget nedbør på turen fra LA til Texas om vinteren, så risikoen for at sidde fast i en sne dynger er minimal.
Fra Texas stiger temperaturen igen, så der kommer du ikke igennem sne, hvis du holder dig nede langs kysten (New Orleans) og videre mod Florida.
Kører du op forbi Memphis og Nashville, kan der komme lidt sne i januar.
Der er ikke så mange turister i januar. Det er både godt og skidt. Godt, fordi så er der ikke så mange ved f.eks Grand Canyon, skidt, fordi flere mindre ting kan holde lukket.
Her kan du se nogle beskrivelser fra samme område i januar:
https://www.renefrederiksen.dk/2013/01/31/ud-af-las-vegas-mod-hoover-dam/
https://www.renefrederiksen.dk/2013/02/04/route-66-og-bbq/
https://www.renefrederiksen.dk/2013/11/28/grand-canyon-ved-solnedgang-januar/
https://www.renefrederiksen.dk/2013/12/02/grand-canyon-ved-solopgang-og-skilob-ved-flagstaff/
https://www.renefrederiksen.dk/2013/12/03/slide-rock-park-arizona/
https://www.renefrederiksen.dk/2013/12/04/sedona-pink-jeep-tours-og-klapperslange/
Hvis vejret udenfor er minus x grader, så er der mindre chance for du gider stoppe op, klæde dig varmt på og udforske et eller andet. Så medmindre du har viljestyrken til det, så vil en vintertur hurtigt blot blive en køretur fra a-til-b og ikke en roadtrip.
Du skal ikke længere frem en marts/april før du har temperaturer over 20 grader. Det er en anden type tur og åbner op for flere udfoldelsesmuligheder.
Hvis du kører i januar vil jeg stærkt anbefale du lejer en SUV. Hvis du lejer en almindelig bil, skal du sikre dig der er vinterdæk på. En SUV er født med All Weather Tires.
Jeg ved ikke hvor lang tid du har til turen, men kyst-til-kyst bør man minimum afsætte 1 måned til.
Går ud fra du gerne vil have nogle dage i de store byer + tid til at opleve noget undervejs. Det tager længere tid end man regner med. Hvis du vil bruge 1.5 uge til at opleve SF, LA og Las Vegas + en uge til Miami og Key West, så har du allerede brugt 2.5 uge på at holde stille og har de færre dage at krydse landet i.
Bemærk også, at der tilkommer envejsgebyr på billejen.
Hej René.
Vi har overvejet at tage vestkyst ruten til maj istedet for Juli.
Når man går ind på diverse vejrsider står der at der som udgangspunkt kun er 2 grader i forskel, hvilket virker meget underligt.
Har du været afsted i Maj? og hvordan er vejret i Maj, til en tur på vestkysten i en cabriolet?
Vi så jo helst det var lækkert solskin med massere af varme:)
Med venlig hilsen
Daniel Regner Jacobsen
Hej Daniel
Jeg har været på Roadtrip på vestkysten 2 gange. 1 gang i Juli og 1 gang i April.
Ja, det er varmere og mere solskin i Juli, MEGET VARMERE.
Så hvis i gerne vil køre i Cabriolet er det simpelthen for varmt i Juli mange steder. Vi havde i Juli 45 grader i Lake Havasu, 40 grader i Las Vegas, 51 grader i Death Valley. At køre her i Cabriolet med taget nede uden Aircon. er simpelthen ulideligt.
I April havde vi omkring 28 i Lake Havasu, 25 Las Vegas.
Da i skal afsted i Maj er det lidt varmere der så vil klart anbefale Maj fremfor Juli.
Omvendt havde vi det lidt køligt i Bryce Canyon, Grand Canyon, Zion mf. i April. Men stadig 15-25
grader om dagen.
Jeg håber du kan bruge mit svar til noget
Morten
Jeg siger mange tak for din hjælp.
Den var helt sikkert nyttig!
Jeg vil gå ud fra at juni måned næsten også er ulidelig at køre cabriolet i? Hvis man er der de sidste 3 uger i juni?
Med venlig hilsen
Daniel Regner Jacobsen
@ Daniel
Det er korrekt der er varmt i USA på de tidspunkter du nævner, men kører du den klassiske rute, så kommer du også forbi mindre varme områder som Sierra Nevada bjergene, SF og highway 1 mm.
Der er meget for og imod at leje en cabriolet. Er i mere end to eller har i for vane at have meget bagage med i hardcase kufferter, så er det ikke optimalt.
Men udover det, er en cabriolet som enhver anden bil. Hellere have mulighed for at køre taget ned når der cruises langs highway 1, køres over Tioga Pass i Yosemite end ikke kunne, hvis ønsket er at prøve en cabriolet. Er det for varmt, kører du taget op og sætter AC på.
Hej René. Tak for virkelig meget god info om roadtrips her på siden! Det er virkelig et stort arbejde, du har gjort, og det sætter jeg stor pris på! 🙂
Ang. det med vejret, så er jeg lidt forvirret. Min kæreste og jeg planlægger et roadtrip i marts måned, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af, hvor vi skal hen. :/ Hvis du nu skulle planlægge et 2-3 uger langt roadtrip med udgangspunkt (og gerne slutpunkt også) i Los Angeles, hvor ville du så køre hen? Vi har ikke noget i mod, at det er lidt koldt, vi har vintertøj med, men vi vil helst gerne undgå HELT ekstremt vejr og for mange minusgrader. 🙂 Vi har pænt vintertøj med, så at sige, altså ikke noget mega outdoor-venligt, hvis vejret er alt for skørt. 😀
Hvor ville du køre hen?
Igen – tak for denne fine side! 🙂 Håber, du har det godt.
Mvh. Celia
@ Celia
Tak for ros.
Den optimale 3 ugers roadtrip med udgangspunkt i Los Angeles, er den klassiske roadtrip rute.
I marts måned er vejret godt hele vejen rundt. Dog med udsigt til køligere temperaturer i bjergene. I vil dog ikke kunne køre igennem Yosemite da Tioga Pass stadig er lukket pga. sne på den tid. i skal enten nord om til Lake Tahoe (vil jeg anbefale) eller sydom Sierra Nevada bjergene og forbi Bakersfield. I kan stadig komme ind i Yosemite fra vestsiden.
Fra San Francisco, ned af kysten til LA, ind til Las Vegas vil vejret være font.
Ved Grand Canyon er der lidt køligere.
Kan ikke undgå at se du anbefaler at man køre nord om bjergene til Lake Tahoe, er der en speciel grund til dette?
Skal afsted fra den 1- 25 maj på en klassiske rundtur, 2 voksende og 2 børn på 6 og 8 år. Havde tænkt mig at køre syd om bjergene.
Ellers er ruten cirka LA – Barstow – kingman – Rute 66 grand Canyon caves – Williams – Grand Canyon – Page/ antelope Canyon – Bryce Canyon -Zion national park – Las Vegas – Death Valley – Sequoia National Park – Evt Fresno zoo – Yosemite national park – San Francisco – Rute 1 – Monteray – evt. Solvang – Santa Barbara – LA
Er det en helt urealistisk rute? Men vil som sagt gerne høre lidt input på nord om bjergene? Det jeg hele tiden har tænkt at Tioga passet nok er lukket i maj, og det var derfor kortest og hurtigst at køre syd om 🙂
Tak for en super side, brugte den også sidste år da vi at 3 uger i florida, men den giver lidt mere sig selv 😉
PS. Din side er grunde til at konen er blevet overtalt til endnu en tur, så takker 🙂
@ kim
Jeres rute ser fornuftig ud.
Det er korrekt at sydom er kortere, men ikke super inspirerende. For at få kontrasten til ørken og sparsom vegetation er turen op forbi Lake Tahoe et godt alternativ til Tioga Pass.
Hej Rene
Har du nogle must see, på vejen op til Lake Tahoe og igen ned mod yosemite på vestsiden evt. For så tror jeg da lige jeg vil lægge en kørerute nr 2 ind 🙂
Og tak for input
Mvh Kim
@ Kim
På vej op til Lake Tahoe er der Mono Lake og Bodie Ghost Town.
Lake Tahoe kan opleves på mange måder, men turen op med lift bør i tage.
Ved ikke om vejret i maj er varmt nok, men hvis kan en jetski tour på Lake Tahoe være værd at tage med.
Kender ikke til noget på vestsiden.
Hej Rene
Tak for mange gode tips herinde.
Overvejer en tur til Miami-Washington-NY mm i slut juli og tre uger frem. Men nogen advarer decideret om at tage til den del af landet i juli-august pga vejret – meget varmt, luftfugtighed og regnbyger. Hvad er din oplevelse af vejret der?
Vh Marie
@ Marie
Tak for ros.
Vejret rundt om i USA og hvad der er godt eller skidt, er en smagssag. Det er korrekt at der kan være varmt i juli/august, men det område du nævner er langt fra det varmeste i USA – men det er der du finder en højluftfugtighed – og de to ting sammen, kan være slemt for mange. Men det er ikke anderledes end du vil opleve i ex. Thailand m.fl.
Jeg vil ikke fraråde folk om at tage af sted på det tidspunkt, men blot være forberedt på at der ikke er garanti for sol og tør varme 24/7 – for at få det skal i ud på vestkysten.